«Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα»!

Διαδηλώσεις και πορείες στις 15 Νοέμβρη!

| 09/11/2016

Την… δέουσα «υποδοχή» ετοιμάζει ο ελληνικός λαός στον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, λίγες ώρες πριν τον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Σε μαζική διαδήλωση κατά της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ καλούν εργατικά σωματεία, αγωνιστικές συλλογικότητες και πρωτοβουλίες. Σε ανακοίνωσή τους που εξέδωσαν για τη σύσκεψη – συνέλευση αγώνα που πραγματοποιήθηκε στις 31 Οκτώβρη, μετά από κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων Αττικής, για το θέμα της επίσκεψης Ομπάμα αναφέρουν:

«Σε μία κίνηση πρόκληση για τον ελληνικό λαό, ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα, πραγματοποιεί στις 15-16 Νοέμβρη επίσκεψη στη χώρα μας, με προφανή στόχο να ενισχύσει την παρουσία και τα συμφέροντα του αμερικανικού κεφαλαίου στην ευρύτερη περιοχή αλλά και το ρόλο του ΔΝΤ στις συζητήσεις για την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου. Η επίσκεψη συμπίπτει χρονικά με τον τριήμερο εορτασμό της εξέγερσης του πολυτεχνείου κατά της χούντας, η οποία είχε την πρόδηλη στήριξη της αμερικανικού κράτους και για την οποία μάλιστα ζητήθηκε και… συγγνώμη (!) από το δολοφόνο του γιουγκοσλαβικού λαού και πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, όταν επισκέφτηκε και εκείνος τη χώρα το 1999.

»Η απάντηση στην πρόκληση μπορεί και πρέπει να δοθεί από το εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα: Η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησής του στη Μέση Ανατολή σκοτώνει καθημερινά και γεννά καραβάνια δυστυχισμένων! Ο Ομπάμα είναι ανεπιθύμητος!.

»Τα σωματεία και οι συλλογικότητες στην ίδια ανακοίνωση-απόφασή τους καλούν: Διαδηλώνουμε κατά του Ομπάμα την ημέρα της επίσκεψής του με τα μπλοκ των εργατικών σωματείων. Όχι στις πολεμικές επεμβάσεις και τον ιμπεριαλισμό ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Καμία συμφωνία. Όχι στην πρόκληση της επίσκεψης, μάλιστα μέσα στον 3-ημερο εορτασμό της εξέγερσης του Νοέμβρη.

»Καλούμε στις 15 Νοέμβρη, στις 5.00 μ.μ. στο Πολυτεχνείο και πορεία στην πρεσβεία ΗΠΑ».

Με το σύνθημα «Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα στην Ελλάδα – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους», φορείς του λαϊκού κινήματος καλούν στη συγκέντρωση που διοργανώνουν τη μέρα άφιξης του Προέδρου των ΗΠΑ, Τρίτη 15 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στην Ομόνοια.

Η απόφαση πάρθηκε σε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν η ΕΕΔΥΕ, εργατικά συνδικάτα, σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων, σύλλογοι γυναικών, φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς.

«Η επίσκεψη του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ μυρίζει αίμα» τονίζει το ΠΑΜΕ το οποίο καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση.

Κάλεσμα στους επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμπορους, συνταξιούχους, τα σωματεία τους να δώσουν το δυναμικό «παρών» στην κινητοποίηση απευθύνει και η ΠΑΣΕΒΕ.

Επιπλέον σε μαζική συμμετοχή καλούν: Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, η Ομοσπονδία Τύπου – Χάρτου, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Συλλαλητήριο την ίδια μέρα, στις 6:30 μ.μ. στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, αποφάσισαν σε σύσκεψή τους φορείς του λαϊκού κινήματος και η Επιτροπή Ειρήνης Αχαΐας.

Στο κάλεσμα μεταξύ άλλων σημειώνεται: »Οχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους

Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και τα στρατηγεία

Έξω το ΝΑΤΟ απ’ το Αιγαίο

Να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ» καθώς και να εκφράσει αγωνιστικά ο λαός τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, «υψώνοντας τείχος στο ρατσισμό και την ξενοφοβία(…)».