«Οπαδικός» βασανισμός παιδιών!

Αγγλοι φασίστες - «οπαδοί» κοροϊδεύουν παιδιά στους δρόμους της Λιλ...

γαλλια-οπαδοι-παιδια
Γρηγόρης Τραγγανίδας - Βίντεο-Stories, ΤΑ ΚΟΙΝΑ - 16/06/2016

Ενα βίντεο, η αυθεντικότητα του οποίου, όσο περνάει η ώρα, δυστυχώς ενισχύεται, κάνει τον γύρο του διαδικτύου. «Ανέβηκε» καταρχήν σε τουρκική ιστοσελίδα και έκτοτε έχει αναπαραχθεί από αμερικανικά, βρετανικά και ρωσικά μέσα.

Γράψαμε «δυστυχώς», διότι το βίντεο δείχνει Αγγλους φασίστες οπαδούς να κοροϊδεύουν παιδιά στην γαλλική πόλη Λιλ, δίνοντάς τους κέρματα, τα οποία πετούν μόλις πλησιάζουν τα παιδιά να τα πάρουν και στη συνέχεια τρέχουν να τα μαζέψουν από το οδόστρωμα υπό τα τρανταχτά γέλια των βασανιστών τους.

Διότι περί βασανισμού πρόκειται, από όποια πλευρά κι αν προσεγγιστεί αυτή η αθλιότητα.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν πρόκειται για προσφυγόπουλα, παιδιά Τσιγγάνων ή Γαλλάκια αραβικής καταγωγής. Αλλά είναι προφανές, ότι αυτό έχει ελάχιστη σημασία. Διότι για τους φασίστες, πρόκειται για «ξένους».

Στο εμβληματικό, αντιφασιστικό σοβιετικό αριστούργημα «Ελα και δες» του Ελεμ Κλίμοφ υπάρχει μια σκηνή, βγαλμένη από την φρικτή ναζιστική πραγματικότητα, η οποία δείχνει τους ναζί να κάνουν εικονικές εκτελέσεις σε παιδιά.

Πριν θεωρηθεί ως «υπερβολική» η σύγκριση, ας σκεφτούμε σοβαρά, πόσο πραγματικά μακριά είναι τα καμένα χωριά της Λευκορωσίας του πολέμου, από τα σοκάκια της Λιλ σήμερα…

κλιμοφ