Η «Ελληνικό ΑΕ» απαιτεί την έξωση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού

Στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων εντάσσεται η απομάκρυνσή του!!!

| 01/06/2018

Τελεσίγραφο έλαβε από την εταιρεία «Ελληνικό ΑΕ» το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού – ΜΚΙΕ, με το οποίο γνωστοποιείται ότι στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης προς την Τρόικα για να κλείσει η αξιολόγηση, περιλαμβάνεται και η εκκένωση όλων των δομών στο χώρο του πρώην αεροδρομίου προκειμένου να προχωρήσει η επένδυση που έχει συμφωνηθεί. Ας το επαναλάβουμε αυτό: είναι δέσμευση της κυβέρνησης προς την Τρόικα να προχωρήσει η «επένδυση» στο Ελληνικό. Μεταξύ, λοιπόν, των δομών που πρέπει ν’ απομακρυνθούν βρίσκεται και το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού, χωρίς, όμως, να υπάρχει η οποιαδήποτε πρόβλεψη για το που θα μεταφερθούν οι δραστηριότητες και η λειτουργία του.  Το τελεσίγραφο ορίζει ως χρονικό περιθώριο τα τέλη Ιουνίου 2018.

Μιλώντας στο ToPeriodikoGR ο καρδιολόγος και ψυχή του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, Γιώργος Βήχας, υπογράμμισε ότι στο αρχικό τηλεφώνημα που δέχτηκε για την γνωστοποίηση του τελεσίγραφου από την «Ελληνικό ΑΕ» κατέστησε σαφές ότι σε μια δομή σαν το ΜΚΕ δεν μπορεί να τίθενται τελεσίγραφα χωρίς να υπάρχουν προβλέψεις για το που και πως θα μετεγκατασταθεί.  Όπως τόνισε χαρακτηριστικά και σε ανάρτησή του στο fb δεν έχουν τύχη τέτοια τελεσίγραφα, γιατί από το ΜΚΙΕ εξυπηρετούνται χιλιάδες ασθενείς, οι οποίοι δεν μπορούν να εγκαταλειφθούν στην τύχη τους ιδιαίτερα με δεδομένο ότι έχουν απευθυνθεί στο ΜΚΙΕ ακριβώς γιατί δεν έχουν ασφάλιση και δεν καλύπτονται από το δημόσιο σύστημα υγείας ή δεν έχουν τα χρήματα ν’ ανταπεξέλθουν.  «Πρέπει να καταλάβουν πως λουκέτο στο ΜΚΙΕ δεν μπαίνει. Από τη μία είναι οι χιλιάδες ασθενείς και από την άλλη οι όποιες συνέπειες από την άρνηση μας να κλείσουμε το ΜΚΙΕ. Αδιαφορούμε για τις συνέπειες και όχι για τους ασθενείς μας» υπογράμμισε.

Tην Πέμπτη 31 Μαΐου, το βράδυ, πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση κατά την οποία αποφασίστηκε να παραμείνουν όλοι οι εθελοντές κανονικά στο ιατρείο και να συνεχιστεί η λειτουργία του, αφού δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για την μετεγκατάστασή του αλλού, αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπειες θα έχει η απόφαση αυτή. Αποφασίστηκε επίσης να αναληφθούν μια σειρά από δράσεις, άμεσα, προκειμένου να ενημερωθούν έγκαιρα και όσο το δυνατόν ευρύτερα οι πολίτες εντός Ελλάδας αλλά και εκτός (καθώς βοήθεια σε φάρμακα αποστέλλουν πολλοί φορείς αλληλεγγύης από το εξωτερικό) για το τελεσίγραφο με το οποίο απειλούνται να μείνουν χωρίς καμία ιατρική και φαρμακευτική φροντίδα χιλιάδες ανήμποροι συμπολίτες μας. Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών αυτών, θα πραγματοποιηθεί και συνέντευξη Τύπου στο χώρο του ΜΚΙΕ στις 14 Ιουνίου, Πέμπτη, στις 12.00 το μεσημέρι.

*Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού έχει 100αδες εθελοντές γιατρούς αλλά και από οδοντιάτρους, φαρμακοποιούς, ψυχολόγους και άλλους θεραπευτές. Δέχεται περίπου 1,500 επισκέψεις το μήνα, παρέχοντας δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα και φαρμακευτική αγωγή σε ανασφάλιστους, άπορους και άνεργους συμπολίτες μας.