Στήλη: DiscLab
Νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία (Συλλογική Στήλη)

Annie Lennox: Nostalgia| Universal

DiscLab : νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία.

| 08/04/2015

DiscLab: Εδώ που κοινοποιούνται οι πιο θορυβώδεις έρευνες που διεξάγονται στα σκοτεινά μας εργαστήριά, με στόχο νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία. Την σκυτάλη παίρνει ο Αντώνης Φράγκος με το Nostalgia της Annie Lennox:

[br]

AnnieLennox

Annie Lennox

Nostalgia

Universal | CD/LP/DL

Αντώνης Ν, Φράγκος

 

 

 

Τρίτο άλμπουμ με covers για την Annie Lennox και παρόλη την ισχυρή δόση νοσταλγίας που αναδύει, o τίτλος, καταφέρνει εν τούτοις, να αποσπάσει το ενδιαφέρον.

Είναι η εντελώς προσωπική της επιλογή των κομματιών, η ενορχήστρωση- με έγχορδα, πνευστά, ντραμς, ριδμ σέξιον και ηλεκτρικής κιθάρας- με την Σκοτσέζα αοιδό στο ακουστικό και ηλεκτρικό πιάνο, φλάουτο και κρουστά. Βέβαια, πέρα από την παραγωγή είναι η εξαιρετικά ζωντανή απόδοση των κομματιών, διαλεγμένων από την παράδοση του λεγόμενου Great American Songbook.

Φυσικά, δεν γίνονται συγκρίσεις με Billie Holiday και Ella Fitzgerald, ακούστε, όμως ερμηνείες της σε τραγούδια όπως τα “Georgia On My Mind”, “I Put A Spell On You”, Summertime- “Strange Fruit” και “God Bless The Child” και θα καταλάβετε.

[hr]

Ακούστε μουσική από αυτή την κυκλοφορία εδώ : 

[hr]

*  Περισσότερο info για την Annie Lennox ΕΔΩ.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Βιολογία στην Ιταλία και στην Ελλάδα. Παράλληλα, έπαιξε ως μουσικός παραγωγός σε πολλά ραδιόφωνα για πολλά χρόνια και έγραψε ως μουσικός κριτικός σε μια σειρά περιοδικά. Αυτό συνεχίζει μέχρι και σήμερα.