Σκαλίζοντας τα γεγονότα | 21 Ιουνίου

Μια καθημερινή ματιά στην Ιστορία

| 21/06/2017

Το Περιοδικό και οι εκδόσεις Historical Quest συνεργάζονται και σας παρουσιάζουν μια καθημερινή ματιά σε ιστορικά γεγονότα. Γιατί η Ιστορία υπάρχει για να τη σκαλίζουμε…

21 Ιουνίου  533: Βυζαντινός εκστρατευτικός στόλος με επικεφαλής τον Βελισάριο σαλπάρει από την Κωνσταντινούπολη για να επιτεθεί εναντίον των Βανδάλων στην Αφρική.

19th-century illustration, "Sortie of Belisarius from Rome," drawn by H. Vogel. Byzantine general Belisarius embarks on a mission against the Goths during the 6th century A.D.

21 Ιουνίου 1824: Ελληνική Επανάσταση του 1821: Καταστροφή των Ψαρών από τον οθωμανικό στρατό.

unnamed (1)

21 Ιουνίου 1900: Εξέγερση των Μπόξερς: η Κίνα κηρύσσει επισήμως τον πόλεμο στις Η.Π.Α., τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιαπωνία.

unnamed (2)

21 Ιουνίου 1985: Η Αθήνα ανακηρύσσεται πρώτη “Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης”. Η Μελίνα Μερκούρη ήταν η εμπνεύστρια του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Η πρωτοβουλία έχει καταστεί όλο και περισσότερο επιτυχής μεταξύ των Ευρωπαίων κατοίκων και έχει αποκτήσει έναν αυξανόμενο πολιτιστικό και κοινωνικό-οικονομικό αντίκτυπο με τους πολυάριθμους επισκέπτες που έχει προσελκύσει.

unnamed (3)