Σουρούτς: Φρίκη, οδύνη και οργή για τη βομβιστική επίθεση του ισλαμοφασισμού

Το ISIS χτύπησε καραβάνι αλληλεγγύης με 300 παιδιά .

| 20/07/2015

Τριακόσιοι νέοι και νέες της νεολαίας της τούρκικης οργάνωσης Socialist Youth Associations Federation (SGDF), αποφάσισαν πριν λίγο διάστημα να μην πραγματοποιήσουν το ετήσιο κάμπινγκ της νεολαίας τους, αλλά να να διοργανώσουν την μετάβαση των μελών και ευρύτερου κόσμου στο Κομπάνι βοηθώντας έμπρακτα στην ανοικοδόμησή του.

Είχαν πάρει απόφαση να πραγματοποιήσουν ένα καραβάνι αλληλεγγύης. Όπως δήλωναν ήθελαν να χτίσουν ένα πάρκο και μια βιβλιοθήκη για τα παιδιά του Κομπάνι. Αυτά που παρά τις απεριόριστες δυσκολίες συνηθίσαμε το προηγούμενο διάστημα να βλέπουμε στις φωτογραφίες να σχηματίζουν το σήμα της νίκης με τα χέρια τους, έχοντας επιστρέψει από το Σουρούτς πίσω στα σπίτια τους, στο μαρτυρικό Κομπάνι. Αυτά που μπορούσαν να είναι πλέον δικιαολογημένα αισιόδοξα για τη νίκη του στρατού των YPJ – YPG έναντι των ισλαμοφασιστών του ISIS.

Πριν μερικές ημέρες, λίγο πριν ξεκινήσουν έδωσαν συνέντευξη τύπου στην Ίνσταμπουλ δηλώνοντας πως “εμείς είμαστε τα παιδιά του Γκεζί – αυτό το καλοκαίρι θα είμαστε στο Κομπανί”. Στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα αγώνα και αλληλεγγύης στους Κούρδους και συνολικά στους λαούς που αγωνίζονται.

rg

Από τη συνέντευξη τύπου της νεολαίας του Socialist Youth Associations Federation (SGDF) για την προσπάθεια να βρεθούν στο Κομπάνι και να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της πόλης.

Σήμερα το πρωί έδιναν συνέντευξη τύπου στο πολιτιστικό κέντρο AMARA στο Σουρούτς, ακριβώς στα σύνορα με το Κομπάνι, Μαζεμένοι νέοι και νέες, μετά τις ανακοινώσεις που έκαναν, φώναζαν συνθήματα και τραγουδούσαν με τις σημαίες και τα πανώ τους στα χέρια. Η ελπίδα αυτού του κόσμου, η νέα γενιά που αυτό το καλοκαίρι δεν θα έκανε θερινό κάμπινγκ προτιμώντας να βρεθεί στο Κομπάνι εκφράζοντας την αλληλεγγύ τους στο λαό της κούρδικης πόλης που με το όπλο στο χέρι αγωνίζεται εδώ και μήνες για τη γη και την ελευθερία του ενάντια στον ISIS.

Τη στιγμή που κάποιοι από αυτούς όρθιοι με συνθήματα χαιρέτιζαν την διαδικασία το πιο φρικτό πράγμα που θα μπορούσε κανείς να περιμένει συνέβη. Ανάμεσα στα μέλη του ESP κάποιος (ή κάποιοι) είχε παρεισφρήσει και ζωσμένος με εκρηκτικά, ανατινάχτηκε. Άλλες πηγές μιλούν για παγιδευμένο αυτοκίνητο. Ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί πως ακριβώς υλοποιήθηκε η επίθεση. Οι εικόνες είναι φρικτές. Ο πρώτος απολογισμός : Γύρω στους 30 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

[hr]

Δείτε βίντεο από την στιγμή της επίθεσης: [ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

[hr]

Οι πρώτες εικόνες είναι πραγματικά φρικτές και χαρακτηριστικές της βαρβαρότητας του ISIS. Σωρός τα πτώματα, σκεπασμένα όπως όπως με τις κόκκινες σημαίες, ποτάμια αίματος. Οι πρώτες εκτιμήσεις επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας του ISIS. Άλλωστε λίγα λεπτά μετά και άλλη επίθεση αυτοκτονίας έγινε μέσα στο Κομπάνι αυτή τη φορά.

Πως να αντέξει ο ανθρώπινος νους τόση βαρβαρότητα; Ποια αρρωστημένα μυαλά μπορεί να έβαλαν στόχο 300 νέα παιδιά; 

Είναι δύσκολο να απαντήσει κανείς ψύχραιμα σε αυτά τα ερωτήματα.

Αυτό που μπορούμε να ξέρουμε σίγουρα, είναι πως αυτό που έδωσε έμπνευση σε αυτά τα 300 παιδιά είναι η βεβαιότητα πως η ελπίδα θα νικήσει, η αλληλεγγύη θα νικήσει, πως δεν θα αφήσουμε όλοι να το φασισμό και τη βαρβαρότητα να σηκώσουν κεφάλι.Με αυτή τη βεβαιότητα και την αισιοδοξία παρά τις απάνθρωπες εικόνες θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας.

Μερικούς μήνες πριν, στο ίδιο κτήριο ακριβώς, βρεθήκαμε με μέλη πολυάριθμης ελληνικής αποστολής  και την συνδιοικήτρια του Κομπάνι. Μιλούσαμε μαζί της και μας περιέγραφε τη βαρβαρότητα του ISIS. Λίγους μήνες μετά στο ίδιο κτήριο συμβαίνει επιτέθηκαν σε νέα παιδιά με άνανδρο και φρικτό τρόπο.

Τότε, φεύγοντας είχαμε δώσει μια υπόσχεση ότι θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε, όχι μόνο για να ξαναχτιστεί το Κομπάνι, αλλά και για να σπάσει το τείχος της σιωπής που επικρατεί στη Δύση. Για να γίνει κτήμα του εργατικού κινήματος και της νεολαίας στην Ελλάδα, η επανάσταση της Ροζάβα και ο αγώνας των λαών της για να χτιστεί μια κοινωνία δίκαιη και σοσιαλιστική.

Από σήμερα και μετά πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμη παραπάνω. Με όλες μας τις δυνάμεις. ΕΜΕΙΣ θα τον χτίσουμε τον κόσμο μας Και οι μισάνθρωποι όπως και αυτοί που τους οπλίζουν θα πληρώσουν για τα εγκλήματά τους. Το χρωστάμε στους μαχητές της Ροζάβα, στους 300 νέους και νέες που δεν κατάφεραν να φτάσουν στο Κομπάνι γνωρίζοντας

Serkeftin, αδέρφια! Θα νικήσουμε!

sanliurfa-patlama

sanliurfa-patlama1

sanliurfa-patlama-oncesi

Λίγο πριν την επίθεση. Η αποστολή του καραβανιού αλληλεγγύης. Έτσι θα τους θυμόμαστε! Α Θ Α Ν Α Τ Ο Ι!

Λίγο πριν την επίθεση. Η αποστολή του καραβανιού αλληλεγγύης. Έτσι θα τους θυμόμαστε! Α Θ Α Ν Α Τ Ο Ι!

Πριν λίγο, εικόνες από τεράστια διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη για τη βομβιστική επίθεση!

Πριν λίγο, εικόνες από τεράστια διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη για τη βομβιστική επίθεση!