Στα δικαστήρια η υπόθεση του Χρήστου Λάζαρη

Ο νεαρός είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από ομάδα φασιστών έξω από τα γραφεία της οργάνωσης

| 08/11/2017

Οδηγείται τελικά σήμερα σε δίκη ένας από τους Χρυσαυγίτες που επιτέθηκαν πριν 8 μήνες, το μεσημέρι της 31ης Μαρτίου, στον άτυχο φοιτητή  αρχιτεκτονικής Αλέξης Λάζαρης  ο οποίος έκανε την απερισκεψία να περάσει κοντά από τα κεντρικά γραφεία της εγκληματικής οργάνωσης.  Ο νεαρός φοιτητής, ο οποίος  ξυλοκοπήθηκε άγρια από ομάδα φασιστών  μόλις που κατάφερε να επιζήσει.

Από την ομάδα των τραμπούκων, ο  φοιτητής αναγνώρισε τον  χρυσαυγίτης Χρήστος Ζέρβας, ο οποίος και δικάζεται σήμερα.  Το μέλος αυτό της οργάνωσης δεν είναι τυχαίο, αλλά αποτελεί  πρωτοπαλίκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκο. Μάλιστα ο Ζέρβας ήταν μετακλητός υπάλληλος στη Βουλή στο γραφείο του ίδιου του αρχηγού, υπεύθυνος ασφαλείας των κεντρικών γραφείων στη Μεσογείων, μέλος της Χρυσής Αυγής για 25 χρόνια, πρώην υποψήφιος βουλευτής στην Άρτα στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου 2015 και πρώην υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο της Αθήνας με το ψηφοδέλτιο Κασιδιάρη.

Ο  φασίστας Ζέρβας αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης αλλά και της ληστείας από κοινού καθώς οι χρυσαυγίτες έκλεψαν από τον Αλέξη Λάζαρη την τσάντα του.  Ενδεικτικά, ο συνήγορος του φοιτητή, Δημήτρης Ζώτος ανέφερε πως η υπόθεση αυτή αποδεικνύει πως ούτε και κατά την διάρκεια της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης δεν είχαν διαλυθεί τα τάγματα εφόδου, ενώ τόνισε πως η υπόθεση εξετάζεται ως κακούργημα εξ αρχής, πράγμα σπάνιο αφού η ιατροδικαστική εξέταση δύσκολα χαρακτηρίζει βαριά μια σωματική βλάβη. Ταυτόχρονα, κατήγγειλε και ελλείψεις στην διαδικασία, όπως το ότι ενώ υπήρχαν, από μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων, αρκετά στοιχεία τόσο για τον δράστη όσο και για άλλα μέλη της ομάδας του, η αστυνομία όχι μόνο τις αγνόησε, αλλά δεν εξέτασε ούτε το κινητό του δράστη, ούτε το υλικό από τις κάμερες  έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, ή έξω από την τράπεζα πιο πέρα.

Η μητέρα του Αλέξη Λάζαρη, Μαρία Κασκαρίκα, τόνισε πως «Ο γιος μου έχει ακόμα προβλήματα στον αυχένα. Πέρα από τους εκτελεστές, τα τάγματα εφόδου, υπάρχουν και οι ηθικοί αυτουργοί που δίνουν τις εντολές. Κανείς δεν λειτουργεί αν δεν έχουν δοθεί από την ηγεσία η εντολή. Στην περίπτωση του Αλέξη εκείνη την ημέρα υπήρχε όλη η ηγεσία. Υπάρχουν και φωτογραφίες που θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο» ενώ θέλησε να τονίσει πως «Η Χρυσή Αυγή στρέφεται κατά όλης της κοινωνίας. Εναντίον των εργατών, των μεταναστών, των προσφύγων, των σπουδαστών, των επιστημόνων» .

Με πληροφορίες από το news247