Τα σχολειά που αγκαλιάζουν τα προσφυγόπουλα!

Δεν είναι παντού «Ωραιόκαστρα» και «Παλαιόκαστρα»...

| 13/09/2016

Γιατί για κάθε Ωραιόκαστρο και Παλαιόκαστρο υπάρχουν περισσότερα σχολειά που ανοίγουν την αγκαλιά τους στα παιδιά όλου του κόσμου!

Αντιγράφουμε από τον Χώρο Στέγασης Προσφύγων City Plaza:

«Πρώτη μέρα στο σχολείο για τα παιδιά του City Plaza

Σημαντική μέρα χτες για όλα τα παιδιά, ακόμα όμως πιο σημαντική για τα παιδιά που μένουν στο Χώρο Φιλοξενίας Προσφύγων City Plaza. Για τα παιδιά που έφτασαν στην Ελλάδα κυνηγημένα από τον πόλεμο και την εξαθλίωση, η πρώτη μέρα στο σχολείο δεν σηματοδοτεί μόνο ένα σταθμό για τη μόρφωσή τους, αλλά αποτελεί ορόσημο για την έναρξη μιας νέας ζωής σε μια άλλη κοινωνία. Παρά τα προβλήματα που υπήρξαν σε ορισμένα σχολεία (τα οποία πρέπει να ξεπεραστούν μέχρι το τέλος της βδομάδας), σήμερα το σχολικό κουδούνι χτύπησε και για τα προσφυγόπουλα. Όσοι-ες αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για την ισότιμη κοινωνική ένταξη των προσφύγων δεν μπορεί παρά να είναι ικανοποιημένοι-ες.

Βεβαίως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο αγώνας για τη μόρφωση και την αποφυγή της περιθωριοποίησης των παιδιών των προσφύγων, μόλις ξεκίνησε. Αγώνας έτσι κι αλλιώς δύσκολος, που γίνεται όμως ακόμα δυσκολότερος λόγω του αποκλεισμού των παιδιών που ζουν στα Κέντρα Υποδοχής καθώς και της (ελέω Μνημονίου) υποστελέχωσης και της έλλειψης πόρων του εκπαιδευτικού συστήματος.

Και αυτή τη μάχη όμως θα τη δώσουμε με αποφασιστικότητα και τόλμη.

Ζούμε μαζί, αγωνιζόμαστε μαζί, θα νικήσουμε μαζί!

Αθήνα, 13/9/2016

Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza».

ΕΔΩ διαβάστε το καλωσόρισμα τον περασμένο Ιούνη!