Ένας, δύο ...πολλοί Ρινόκεροι

Ένα σχόλιο για τους χειροκροτητές του δολοφόνου της 13χρονης Γιαννούλας Καραχάλιου

| 14/06/2018

Ο 34χρονος δολοφόνος της 13χρονης Ρομά προσήλθε την Τετάρτη 13 Ιουνίου ενώπιον του δικαστηρίου. Αφού επί μέρες διέφευγε της σύλληψης.  Και δήλωσε μετανιωμένος, λένε οι πληροφορίες. Δήλωσε μετανιωμένος που αφού πέρασε με μεγάλη ταχύτητα δίπλα από τον καταυλισμό των Ρομά στην Άμφισσα και έγινε αποδέκτης οργισμένων παραπόνων γιατί με την οδική του συμπεριφορά έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, επέστρεψε με όπλο και άρχισε να πυροβολεί με αποτέλεσμα εκτός από το να τραυματίσει στο πόδι τον Ρομά με τον οποίο είχε διαπληκτιστεί, να σκοτώσει ακαριαία, σχεδόν να αποκεφαλίσει την 13χρονη.  Η ορθή εκδοχή των γεγονότων που πλέον έχει καταγραφεί και από την αστυνομία,  διαψεύδει όλες τις πρώτες αντιδράσεις ορισμένων ΜΜΕ που «καλλιεργούσαν» το σκηνικό της «και καλά αντίδρασης λόγω απόπειρας κλοπής», και επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες των Ρομά. Αυτό βέβαια, δεν εμπόδισε μια χούφτα (ευτυχώς) κατοίκων της Άμφισσας να ζητωκραυγάζουν έξω από το δικαστικό μέγαρο, χθες, τον εν ψυχρώ δολοφόνο, γιατί μετά από ώρα δεν μπορεί να τίθεται θέμα «εν βρασμώ ψυχής».

Αντί σχολίου αντιγράφουμε την ανάρτηση στο fb της Ελπίδας Κουτσογιάννη:

«Σε μια μάλλον αλλόκοτη και παράλογη ιστορία του θεατρικού του έργου με τίτλο «Ο ρινόκερος» ο Ευγένιος Ιονέσκο μας περιγράφει μια μικρή επαρχιακή πόλη στην οποία όλοι οι άνθρωποι μετατρέπονται βαθμιαία σε ρινόκερους, δηλαδή χάνουν την ανθρωπιά τους, αποκτηνώνονται και προσαρμόζονται στο κομφορμιστικό ρεύμα της εποχής τους με την ενσωμάτωσή τους στη νέα ζωώδη κυρίαρχη κατάσταση πραγμάτων.

Το έργο κλείνει με την εσωτερική πάλη του πρωταγωνιστή του Μπερανζέ, του τελευταίου που ακόμη παραμένει άνθρωπος, μια και η σύντροφός του Ντέζη υποχώρησε και αυτή και μετατράπηκε σε ρινόκερο. Και ο Μπερανζέ καταλήγει:

«Θα πολεμήσω ενάντια σ’ όλο τον κόσμο. Η καραμπίνα μου, πού είναι η καραμπίνα μου; (Γυρίζει προς το μέρος του τοίχου, που φαίνονται πάντα τα κεφάλια των ρινόκερων και ουρλιάζει με όλη του τη δύναμη).

Ενάντια σ’ όλον τον κόσμο! Θα υπερασπίσω τον εαυτόν μου ενάντια σ’ όλο τον κόσμο… δεν θα καθίσω με σταυρωμένα χέρια, θα πολεμήσω… Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος… και μέχρι να ‘ρθεί το τέλος θα παραμείνω άνθρωπος! Οχι δεν θα συνθηκολογήσω!… ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΩ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ!».
…………………………………………………………………….
Όσοι χειροκροτούσαν το δολοφόνο της 13χρονης Γιαννούλας Καραχάλιου έχουν το αίμα της στα χέρια τους!
Το χειρότερο είναι ότι ούτε το σκέφτονται, ούτε τους νοιάζει. Και αυτό είναι πολύ τρομακτικό.»