Έφηβος μετανάστης νεκρός στη Μάγχη

Αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους στη σήραγγα

| 24/09/2015

Ένα παιδί από την Αφρική, η ηλικία του οποίου υπολογίζεται από 15 – 17 ετών, σκοτώθηκε προχτές, στην προσπάθειά του να περάσει τη σήραγγα της Μάγχης προς την Βρετανία, όταν πέρασε από πάνω του διερχόμενη εμπορική αμαξοστοιχία. Από τον περασμένο Ιούνιο μέχρι σήμερα έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον δέκα μετανάστες στην Μάγχη. Ο τελευταίος θάνατος καταγράφηκε στις 17 Σεπτεμβρίου, από ηλεκτροπληξία.

Σε πρόχειρο μεταναστευτικό καταυλισμό στο Καλέ ζουν τουλάχιστον 3.000 μετανάστες και πρόσφυγες που προσπαθούν με τους πλέον απίθανους όσο και τρομερά επικίνδυνους τρόπους να περάσουν απέναντι, στη Μεγάλη Βρετανία. Οι αρχές της σήραγγας αναφέρουν πάνω από 2.000 τέτοιες απόπειρες κάθε βράδυ όλο τον περασμένο Ιούλιο. Το καλοκαίρι τοποθετήθηκαν φράγματα κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές  και στον παρακαμπτήριο δρόμο που οδηγεί στο λιμάνι του Καλαί, έτσι ώστε να μειωθούν οι προσπάθειες διαφυγής μέσω της σήραγγας.

Όπως καταλαβαίνουμε, η εξωτερική πολιτική της Δύσης, μαζί με την μεταναστευτική πολιτική των χωρών της, θα συνεχίζει να γεμίζει τον κόσμο με θύματα. Η χθεσινή Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. επιβεβαίωσε ότι καμία χώρα δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει τους λαούς στην ησυχία τους. Τα μέτρα που προτάθηκαν κατά κύριο λόγο αφορούν στην περιστασιακή αντιμετώπιση του κοινωνικού προβλήματος που δημιουργείται μέσα στην κάθε χώρα υποδοχής