Αγωνιά για συμμάχους ο ΟΗΕ- Νέο όχι στο σύμφωνο για την Μετανάστευση

Ούτε η Σλοβακία υπογράφει το Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση

| 28/11/2018

«Άπατο» φαίνεται να πηγαίνει το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση του ΟΗΕ από πολλά κράτη- μέλη, στα οποία προστέθηκε και η Σλοβακία. Στη λίστα των κρατών που αρνήθηκαν να υπογράψουν το Σύμφωνο βρίσκονται επίσης η Αυστραλία, η Αυστρία, η Βουλγαρία, η Ελβετία, η Εσθονία, οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Κροατία, η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Τσεχία.

Το Σύμφωνο πρόκειται να υπογραφεί  στη συνεδρίαση των Ηνωμένων Εθνών τη 10η και την 11η Δεκεμβρίου στο Μαρακές, στο Μαρόκο, έχει σκοπό τη ρύθμιση των παγκόσμιων μεταναστευτικών ροών.

«Ως πρωθυπουργός, απορρίπτω το κείμενο του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και απορρίπτω κάθε ενδεχόμενο να ισχύσει στη Σλοβακία», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης επικεφαλής της κυβέρνησης Πέτερ Πελεγκρίνι στην εφημερίδα Sme.

Αντιδράσεις από τη σλοβακική κυβέρνηση

Ο Σλοβάκος υπουργός Εξωτερικών Μίροσλαβ Λάιτσακ εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του ενάντια στην απόφαση του πρωθυπουργού της Σλοβακίας και απείλησε ότι θα παραιτηθεί αν δεν ψηφιστεί το Σύμφωνο, καθώς δεν ανέχεται να υποκύπτει η κυβέρνηση στις πιέσεις ακροδεξιών λαϊκιστών . Ο Πελεγκρίνι, ωστόσο, αδιαφόρησε, λέγοντας πως ελπίζει ότι ο Λάιτσακ θα δεχθεί την απόφαση του ΠΘ.

Με πληροφορίες από το tvxs.gr