Στήλη: DiscLab
Νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία (Συλλογική Στήλη)

Με έμπνευση από τα μυστήρια του σύμπαντος

Για τον δίσκο του Άκη Μπαρούτα "Επιστρέφω στη γη"

| 07/05/2018

Το άλμπουμ του  Άκη  Μπαρούτα Επιστρέφω στη Γη βρίσκεται σε  κυκλοφορία από τις 7 Μαρτίου,  σε φυσική και ψηφιακή μορφή (download και streaming) από τη Puzzlemusik.

Πρόκειται για το δεύτερο άλμπουμ του 24χρονου τραγουδοποιού.  O Άκης Μπαρούτας γεννήθηκε το 1993 στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζει μέχρι σήμερα. Ξεκίνησε την κιθάρα σε ηλικία 15 ετών, ενώ συνέχισε τις σπουδές του στη μουσική στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία χρόνια σπουδάζει παράλληλα Κτηνιατρική. Την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ του Άκη Μπαρούτα Στις Πλατείες του Κόσμου (Polytropon, Δεκέμβριος 2014) είχε ακολουθήσει η live παρουσίαση του στον κινηματογράφο Ολύμπιον καθώς και εμφανίσεις σε χώρους της Θεσσαλονίκης όπως Μύλος Club, Μαύρη Τρύπα, Άβατο κλπ κορύφωση των οποίων ήταν η εμφάνιση του στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών.

Το νέο άλμπουμ του Άκη Μπαρούτα περιέχει 10 τραγούδια, όλα σε στίχους και μουσική δική του. Πρόκειται για μια δουλειά που κινείται στο χώρο του Ελληνόφωνου ροκ, η οποία σου αφήνει μια πολύ θετική αίσθηση. Λόγοι για αυτό είναι καλές του συνθέσεις, ενδεικτικά: «Πρώτος εγώ», «Ο Λύκος» και «Κύτταρο», η δομημένη ενορχήστρωση, οι καθαρές μελωδικές γραμμές στις κιθάρες και μια αρκετά προσωπική σφραγίδα που αποτυπώνει ο Μπαρούτας στα τραγούδια του, σε ένα άλμπουμ που κυλάει σαν ένα ενιαίο έργο με τις διάφορες εκφάνσεις (τραγούδια) του.

Το διάστημα, όπως φαίνεται εμπνέει στιχουργικά και ατμοσφαιρικά το Μπαρούτα. Κομμάτια όπως τα 28.000 έτη φωτός, το ομώνυμο αλλά και τα «Πυρήνας» και «Κύτταρο» εμπνέονται  από τα μυστήρια που κρύβει το σύμπαν και τον τρόπο που ίσως επηρεάζουν την ύπαρξη μας, ενώ τραγούδια όπως τα «Λύκος», «Μαύρη Μαγεία» και κυρίως το «Προσωπική Φυλακή» αποτελούν μια ειλικρινή καταγραφή προσωπικών στιγμών και στοχασμών που περιστρέφονται γύρω από τη δίνη του φαντασιακού, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο το δημιουργό.

Ο Μπαρούτας δείχνει ότι παρά αυτή τη «συμπαντική» του αίσθηση  δεν αποσπάται από τα πράγματα που χαρακτηρίζουν τη σημερινή πολιτική και ιδεολογική πραγματικότητα. Για αυτό και τραγουδάει στο «Προσωπική Φυλακή» στίχους σαν και αυτούς: «αρχίζεις πάλι να μου λες ζήτω η σημαία, ζήτω οι συνειδήσεις οι εθνικές, σου λέω ζήτω τα παιδιά στις φυλακές, ζήτω εμείς που ζούμε τη δική μας τη προσωπική μας φυλακή».

Συνολικά πρόκειται για ένα άλμπουμ με θετική καταγραφή, από ένα νέο τραγουδοποιό που έχει το χρόνο και τις δυνατότητες και για καλύτερα αποτελέσματα.

Στο Επιστρέφω στη Γη παίζουν οι μουσικοί:

Φωνές: Άκης Μπαρούτας
Κιθάρες – Φωνές: Νίκος Δημακίδης

Μπάσο: Τόλης Δεληγιάννης

Πλήκτρα – Πιάνο: Ανθή Κύρκου

Τύμπανα – Κρουστά: Αλέκος Σπανίδης

Τσέλο: Εύη Καζαντζή

 

Στίχοι, Μουσική: Άκης Μπαρούτας

Ενορχήστρωση: Συμμετοχή και συνεργασία των μουσικών

Παραγωγή: Άκης Μπαρούτας, Νίκος Δημακίδης

Ηχοληψία – Μίξη: Θάνος Καζαντζής, Λεωνίδας Μπεϊλής, Μέρκος Ζήκας, Studio Polytropon, Θεσσαλονίκη

Mastering: Χρήστος Μέγας

Το cd κυκλοφορεί σε ιδιαίτερη χάρτινη συσκευασία, η οποία περιλαμβάνει το σχετικό booklet και ένα poster, σχεδιασμένο από την Σοφία Τόπη.

Το άλμπουμ είναι διαθέσιμο για download και για  streaming σε i-tunes, Spotify, Google Play, Deezer και πολλές άλλες ψηφιακές πλατφόρμες. Μερικές από τις ψηφιακές πλατφόρμες μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες στο παρακάτω link: www.smarturl.it/akisbaroutas

Info


Άκης Μπαρούτας Links

Site: www.akisbaroutas.gr

Facebook: www.facebook.com/akisbaroutas

Instagram: www.instagram.com/akisbaroutas

Youtube: www.youtube.com/akisbaroutas

Puzzlemusik Links

Facebook: www.facebook.com/puzzlemusik.label

Twitter: www.twitter.com/puzzlemusik
Soundcloud: www.soundcloud.com/puzzlemusik

Επικοινωνία: [email protected]

Κατά βάθος θα ήθελε να παίζει μουσική, αλλά επειδή αυτό το τρένο χάθηκε, γράφει για αυτή και βέβαια όχι από επάγγελμα αλλά από πάθος. Έπειτα από πολυετή θητεία σε περιοδικά και εφημερίδες κατέληξε στο απάνεμο(;) λιμάνι του toperiodiko.gr…