Ανακατάληψη εργοστασίου από τα ΜΑΤ!

...των Τσίπρα-Καμμένου-Τόσκα

| 11/11/2015

Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης σχετικά με την εισβολή και ανακατάληψη του εργοστασίου «Γενική Ανακύκλωση ΑΕ» στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων από τα ΜΑΤ.

“Τελικά, με τον χειρότερο τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες μας που έκαναν λόγο για σχεδιασμό βίαιης καταστολής των κοινωνικών κινημάτων και ιδιαίτερα για την εκπαίδευση των Στρατιωτικών Δυνάμεων σε επιχειρήσεις επανακατάληψης εργοστασίων.

Μόνο που αυτή τη φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε να ακολουθήσει το βρωμερό κατασταλτικό παράδειγμα του Αντώνη Σαμαρά, στέλνοντας τα ΜΑΤ του Τόσκα να επιτεθούν ενάντια στους απεργούς εργάτες και να επανακαταλάβουν το εργοστάσιο «Γενική Ανακύκλωση ΑΕ», στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων, όπου για δεύτερη ημέρα, οι περίπου 40 εργαζόμενοι της επιχείρησης απεργούν, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα μηνών, καθώς και την επαναπρόσληψη συναδέλφων που έχουν απολυθεί.

Ενώ λοιπόν η κοινή γνώμη βομβαρδίζεται από τις αποκαλύψεις περί στοχοποίησης του πρώην υπουργού ΠΡΟΠΟ Πανούση, εκλεκτού του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η κυβέρνηση των Πραξικοπηματιών και πλέον ντούρων Μνημονιακών, παραδίδει μαθήματα στυγνής κρατικής τρομοκρατίας.

Το πρωί τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ κατέλαβαν με τη βία την είσοδο του εργοστασίου για να προωθήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό που είχε έτοιμο η εργοδοσία. Επίσης, κράτησαν το στέλεχος του ΚΚΕ Νεκτάριο Τριάντη, γραμματέα της Περιφερειακής Οργάνωσης Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας, που βρισκόταν στον χώρο εκφράζοντας την αλληλεγγύη του κόμματός του στον αγώνα των απεργών. Μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες των απεργών και των συγκεντρωμένων, ο κ. Τριάντης αφέθηκε ελεύθερος από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες παραμένουν, τόσο στην είσοδο του εργοστασίου όσο και περιμετρικά της εισόδου. Ακολούθως, την σκυτάλη της καταστολής των εργατικών αγώνων αρπάζει η αστική δικαιοσύνη, καθώς στα Δικαστήρια Ιωαννίνων αναμενότταν να εκδικαστεί η αίτηση που κατέθεσε η εργοδοσία της «Γενικής Ανακύκλωσης ΑΕ» για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία των εργαζομένων της επιχείρησης.

Οι εργατικοί αγώνες είναι Δίκαιοι. Εκφράζουν την αγωνία του κόσμου της εργασίας, την προσπάθεια υπεράσπισης των εργατικών δικαιωμάτων που συνθλίβονται από τα Μνημόνια και το σύνολο της κυβερνητικής αστικής πολιτικής, που ανοίγει τους νέους δρόμους αστικής κερδοφορίας που περνούν πάνω μας, πάνω από τους σύγχρονους είλωτες.

Ή αυτοί Ή εμείς.

Τώρα είναι η ώρα της γιγάντωσης των εργατικών αγώνων για την Ανατροπή του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, της κυβερνητικής πολιτικής και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.”

Πηγή: Δίκτυο Σπάρτακος