Αντιφασιστικό Φεστιβάλ «Παύλος Φύσσας Killah P» στο Κερατσίνι

13-15 Σεπτεμβρίου 2019

| 11/09/2019

Με τον τίτλο «Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας» θα πραγματοποιηθεί το Αντιφασιστικό Φεστιβάλ «Παύλος Φύσσας Killah P» στο Κερατσίνι. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019. Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στο Πρώην Εργοστάσιο Καχραμάνογλου (Κωνσταντινουπόλεως 51, Κερατσίνι).

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου

18.00 Έναρξη εκδηλώσεων

19.00 – 23.00 Εκθέσεις

19.30 Συζήτηση: «ΜΜΕ και φασισμός» Άρης Χατζηστεφάνου (δημοσιογράφος, INFOWAR), Μάριος Λώλος (Φωτορεπόρτερ), Λουκάς Σταμέλλος (ΟΜΝΙΑ TV). Συντονίζει η Ελευθερία Κουμάντου (δημοσιογράφος, Πρωτοβουλία Golden Dawn Watch)

21.30 – 23.00 Dj Set με τους Damned1 & LowP

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου

11.00 – 19.00 «Να μην αφήσουμε σπιθαμή τοίχου στους φασίστες» (street art ) Με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών (Συμμετέχουν: AcG, Alone98, Platon, Political Stencil, Onetwo, Nique, Sner, Spent1, Spantone, Taish, Rtm, Zie κλπ.)

11.00 – 23.00 Εκθέσεις

18.30 – 20.30 Προβολές Αντιφασιστικών – Αντιρατσιστικών ταινιών μικρού μήκους «Red Hulk» (σενάριο – σκηνοθεσία Ασημίνα Προέδρου), «Jafar» (σενάριο Κατερίνα Κουτσομύτη – σκηνοθεσία Νάνσυ Σπετσιώτη), «Η εκπαίδευση για το Θάνατο: Π;vς δημιουργείται ένας Ναζί» (Walt Disney) «Φίλο(ι)…Ξένοι» (1ο ΓΕΛ Κερατσινίου). Θα ακολουθήσει συζήτηση με συμμετοχή των δημιουργών με θέμα: «Μπορεί ο κινηματογράφος να σταθεί ως ανάχωμα στη διάχυση ρατσιστικών και φασιστικών ιδεών στην κοινωνία;».

 

Το παλιό Εργοστάσιο Καχραμάνογλου, (Κωνσταντινουπόλεως 51, Κερατσίνι )

18.00 Ανοιχτή συζήτηση για τη δημιουργία εργαστηρίων σκίτσου, φωτογραφίας, Graffiti

19.30 – 24.00 Μουσικό Φεστιβάλ με συμμετοχή νέων ερασιτεχνικών σχημάτων από σχολεία και γειτονίες γειτονίες (Συμμετέχουν: Κόντρα στην Μπόρα, Μαύρα Τετράδια, Συναισθησία, Τ.Π.Θ, Black List, NkT, Prince Jay & Molly, Ras, TOGA, 3Verse, Dj Set Up – Low P)

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου

18.00 – 23.00 Εκθέσεις

19.00 Συζήτηση: «Η δίκη της χ.α. και η δράση του αντιφασιστικού κινήματος, καθοριστικοί παράγοντες στη συρρίκνωση της χ.α.»
Χρύσα Παπαδοπούλου, Ελευθερία Τομπατζόγλου (Δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής), Δημήτρης Κουσουρής (πανεπιστημιακός, ιστορικός), Δημήτρης Ψαρράς (δημοσιογράφος), Αγγελική Βαλσαμάκη (Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά). Συντονίζει ο Χρήστος Καραγιαννάκης (Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης)

21.30 – 23.30 Συναυλία: Αστικά Καβούκια, Παντελής Κυραμαργιός, Φλεγόμενη Φωνή

* Έκθεση σκίτσου σε συνεργασία με τη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων
(Συμμετέχουν: Τάσος Αναστασίου, John Antono, Ιάκωβος Βάης, Δημήτρης Γεωργοπάλης, Κώστας Γρηγοριάδης, Dranis, Πάνος Ζάχαρης, Πέτρος Ζερβός, Χρήστος Ζωίδης, Μιχάλης Κουντούρης, Σάκης Κουτσαντάς, Πάνος Μαραγκός, Παναγιώτης Μήλας, Παναγιώτης Μητσομπόνος, Αλέξια Οθωναίου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Ρουγγέρης, Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης, Soloup, Soter, Ηλίας Ταμπακέας, Μαρία Τζαμπούρα, Δημήτρης Χατζόπουλος, Βαγγέλης Χερουβείμ)

* Έκθεση φωτογραφίας σε συνεργασία με Φωτορεπόρτερ (Συμμετέχουν: Αναλυτικά στη σελίδα στο fb)

* «Βάλτους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Αθήνας», Η έκθεση της καμπάνιας που αποτυπώνει την τοπογραφία της ρατσιστικής βίας πάνω στο χάρτη της Αθήνας. (Aπό το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ και το Human Rights 360)

*Έκθεση Αντιφασιστικού Βιβλίου


.

Οικογένεια Παύλου Φύσσα: «Μάχη προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη»

«Μετράμε τον 6ο Σεπτέμβρη χωρίς τον Παύλο και όλα αυτά τα χρόνια δίνουμε ο καθένας μας τις προσωπικές του μάχες αλλά και όλοι μαζί, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη, όχι μόνο μέσα στην δικαστική αίθουσα, όπου η δίκη κατά των δολοφόνων της ΧΑ βαίνει προς τον πέμπτο χρόνο της, αλλά και στην κοινωνία.

Όλα αυτά τα χρόνια, λοιπόν, η προσπάθεια των αντιφασιστών οδήγησε στην – σε μεγάλο βαθμό – κοινωνική απομόνωση του ναζιστικού μορφώματος, αρχικά με το σταδιακό κλείσιμο των γραφείων του ανά την Ελλάδα και στη συνέχεια με τον εκλογικό του αποκλεισμό από το κοινοβούλιο, αλλά και την έγερση του ενδιαφέροντος του κόσμου για τις εξελίξεις στην δίκη.

Η τεράστια προσπάθεια για ενημέρωση που καταβλήθηκε, και παρά τον αρχικό αποκλεισμό από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, οδήγησε τελικά αρκετά χρόνια μετά την έναρξη της δίκης σε προβολή της από μεγάλο μέρος αυτών, προσπάθεια που θα συνεχιστεί μέχρι και την έκδοση της απόφασης, καθώς ήδη βρισκόμαστε στο στάδιο των απολογιών και ουσιαστικά στην τελική ευθεία για το αποτέλεσμα, το οποίο για εμάς είναι μονόδρομος: συνολική καταδίκη των κατηγορουμένων, συνολική καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης.

Η επιθυμία αυτή, δική μας αλλά και της κοινωνίας, που ερείδεται όχι απλά στο κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά στο πραγματικό γεγονός της επί 30 έτη ανεξέλεγκτης δράσης της νεοναζιστικής οργάνωσης, που δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη, γίνεται να καταστεί σαφής τόσο με την παρουσία όλων μας στη δίκη, που συνεχίζεται και πάλι από τις 9/9, όσο και με την στήριξη αντιφασιστικών δράσεων.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, της συλλογικής και πολυεπίπεδης προσπάθειας για την όσο το δυνατόν συνολικότερη εξάλειψη του φασιστικού φαινομένου, εντάσσονται και οι φετινές μας δράσεις και εκδηλώσεις για τον Αντιφασιστικό Σεπτέμβρη, έναν Σεπτέμβρη που δεν στοχεύει απλά να τιμήσει την μνήμη του Παύλου, αλλά και να δώσει το σαφές μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί ξανά κανένας ελεύθερος άνθρωπος από χέρι ναζί.

Μέσα από δράσεις πολιτικής αλλά και πολιτισμού, στόχος μας είναι να ενημερωθεί και να συμμετάσχει τόσο η νεολαία (Street art και εκδήλωση με μαθητικά – νεανικά συγκροτήματα) όσο και η υπόλοιπη κοινωνία στην προσπάθεια μας να υψώσουμε τείχη αντίστασης στο δηλητήριο του φασισμού της ΧΑ αλλά και όσων άλλων θιασωτών της ναζιστικής ρητορικής έχουν παρεισφρήσει στο πολιτικό και κοινωνικό προσκήνιο.

Έτσι εκδηλώσεις και συζητήσεις λαμβάνουν χώρα κατά το τριήμερο της 13 έως 15/9 στο Εργοστάσιο Καχραμάνογλου στο Κερατσίνι, στις 17/9 θα λάβει χώρα η ετήσια συναυλία στον Πολυχώρο Λιπασμάτων και στις 18/9 στηρίζουμε την πορεία με συμμετοχή οργανώσεων, κοινωνικών χώρων και συλλογικοτήτων από το μνημείο του Παύλου στο Κερατσίνι μέχρι το κέντρο του Πειραιά».