Από την καφίγια, κολλητός του Νετανάχιου ο Τσίπρας

Είναι ωραίο να έχεις φίλους, σχολιάζει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ

| 18/06/2017

Φαίνεται πως οι εποχές της καφίγια έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για την κυβέρνηση Τσίπρα. Αντίθετα, τώρα όχι μόνο είναι κολλητοί με την κυβέρνηση Νετανάχιου, αλλά ο ίδιος ο Νετανάχιου, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» παινεύει την συμπεριφορά και στην στενή συνεργασία που έχουν αναπτύξει οι δύο χώρες.

τσίπρας-καφίγια-2

Επίκεντρο του ενδιαφέροντος της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου είναι οι ενεργειακές προοπτικές και η αξιοποιήση τους. Ειδικότερα, ο ισραηλίτης πρωθυπουργός εκφράζει ειδικότερα την πεποίθηση του ότι τα «σημαντικά ενεργειακά αποθέματα στο Ισραήλ, που είναι ήδη αποδεδειγμένα», τα «αποδεδειγμένα μικρότερα ενεργειακά αποθέματα -αλλά εντούτοις σημαντικά- στην Κύπρο» και τα «πιθανά ενεργειακά αποθέματα κάτω από τις ακτές της Κρήτης», μπορεί να στηρίξουν εξαγωγές φυσικού αερίου στην Ευρώπη, ακόμα και μέσω του EastMed, ο οποίος, ενώ αρχικά εθεωρείτο αδύνατος, πανάκριβες έρευνες εκτίμησαν ότι είναι εφαρμόσιμος, εφικτός και κερδοφόρος. «Επομένως τώρα πηγαίνουμε στην επόμενη φάση και πάμε να το ελέγξουμε ακόμη πιο προσεκτικά. Αλλά εάν είναι ΟΚ θα το ξεκινήσουμε», σημειώνει.

Ο Νετανάχιου αποκάλυψε επίσης πως οι δύο χώρες συνεργάζονται και σε άλλους τομείς, όπως η καταστολή και η στρατιωτική εκπαίδευση, με κεντρικό πυλώνα την καταπολέμηση της “τρομοκρατίας”, ξεχνώντας φυσικά πως πριν λίγο καιρό ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιαζόταν ως υπέρμαχος των παλαιστίνιων. «Σίγουρα, στα θέματα ασφάλειας και στο ζήτημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, είναι πάντα ωραίο να έχεις φίλους», καταλήγει.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ και την Καθημερινή