Παλαϊκός ξεσηκωμός! Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας!

Συγκεντρώσεις και πορείες το επόμενο διήμερο

| 24/04/2016

Στην συγκέντρωση στα Χαυτεία – Ομόνοια, αύριο, Μεγάλη Δευτέρα, 25 Απρίλη, στις 6.30 μμ και στην πορεία προς την Βουλή που θα ακολουθήσει καλεί η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για το συντονισμό.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατέθεσε στην βουλή για συζήτηση μέσα στη μεγάλη βδομάδα και ψήφιση μετά το Πάσχα το νομοσχέδιο ταφόπλακα στη κοινωνική ασφάλιση (ακόμη χειρότερο από το αρχικό σχέδιο) και το νομοσχέδιο νέας φορολεηλασίας» σημειώνεται στο κάλεσμα.

«Σταματημό δεν έχουν, προετοιμάζουν ταυτόχρονα και παράλληλα επιπλέον μέτρα ύψους 3.5 δις σε βάρος μας, όπως την απελευθέρωση των απολύσεων, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, την παράδοση των “κόκκινων” δανείων στα αρπακτικά. Επιδιώκουν να νομοθετήσουν προληπτικά ένα 4ο και φαρμακερό μνημόνιο.

Δίνουμε την μάχη τώρα! Τα ψέματα τελείωσαν.

ΜΠΛΟΚΟ στα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα στο ασφαλιστικό και την φορολεηλασία. Για να ανατραπεί συνολικά η επίθεση Κεφαλαίου – Κυβέρνησης, της ΕΕ, και Δ.Ν.Τ.

Παλαϊκός – Πανεργατικός ξεσηκωμός παντού, με απεργίες, καταλήψεις, μαζικά συλλαλητήρια και κάθε μέσο και κάθε μέρα από εδώ και εμπρός».

Επίσης, καλεί σε νέα αγωνιστική συνέλευση «τα σωματεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κάθε αγωνιστή και αγωνιστική συλλογικότητα, εργαζομένων, ανέργων και της νεολαίας για μια πραγματικά ανυποχώρητη και συντονισμένη μάχη με όλα τα μέσα πριν την ψήφιση τους στην βουλή» την Πέμπτη 5 Μαΐου.

Το ΠΑΜΕ καλεί στο συλλαλητήριο την Μ. Τρίτη 26 Απρίλη στις 7 μμ στο Σύνταγμα και σε μαζική συμμετοχή στη 48ωρη πανελλαδική απεργία.

«Η καλύτερη τιμή στην εξέγερση των εργατών του Σικάγο την Πρωτομαγιά του 1886 είναι η επιτυχία της. Στήνουμε εργατικό – λαϊκό μπλόκο στην επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου» σημειώνει το ΠΑΜΕ και προσθέτει:

«Έρχεται βαρύ πλήγμα στο Ασφαλιστικό που μας αγγίζει όλους! Εργαζόμενους νέους και παλιούς, στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, εργαζόμενους με πολλά έτη ασφάλισης, εργαζόμενους με μισθούς που χαρακτηρίζονται “υψηλοί” προκειμένου να δικαιολογηθεί η εξίσωση προς τα κάτω σε συντάξεις και δικαιώματα, ώστε να συνηθίσουμε τη ζωή με τα ελάχιστα και τα ψίχουλα! Το νέο Ασφαλιστικό χτυπά κύρια τους εργαζόμενους που βρίσκονται στους σημερινούς άθλιους μισθούς των 586 και 511 ευρώ, τους εργαζόμενους που εργάζονται με όλες τις ελαστικές μορφές εργασίας, τους ανέργους! Είναι οι εργαζόμενοι που καταδικάζονται σήμερα στην ανέχεια και στο μέλλον σε μια σύνταξη-επίδομα πτωχοκομείου για όσους την πάρουν και στη δουλειά ως τα βαθιά γεράματα (…) Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα. Είναι ώρα να στείλουμε πιο δυνατό το μήνυμα: “Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο, να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία”.

Τέρμα οι θυσίες για τα κέρδη των πλουτοκρατών. Ζητάμε δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Δεν θα επιτρέψουμε από φόβο να ζήσουμε στη φτώχεια, στη σύγχρονη σκλαβιά, στη ζωή χωρίς μέλλον για μας και τα παιδιά μας.

Δεν θα παραδώσουμε την Ασφάλιση στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών που περιμένουν στη γωνία!

Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας, τον κόπο, τον ιδρώτα και το αίμα μας.».