Δυναμική, αντιφασιστική «υποδοχή» - Χυδαίες προκλήσεις των φασιστών (upd)

Με το σύνθημα «να καταδικαστούν οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής» ξεκίνησε η δίκη στο Εφετείο Αθηνών

| 27/06/2016

Αποθρασυμένοι από την ατιμωρησία, οι κατηγορούμενοι φασίστες της «Χρυσής Αυγής» ξεκίνησαν με χυδαιότητα και προκλήσεις τον νέο «γύρο» της δίκης τους, στην σημερινή «πρεμιέρα» στο Εφετείο Αθηνών όπου μεταφέρθηκε η διαδικασία από τον Κορυδαλλό.

Οπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ, ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γ. Ρουπακιάς, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, πήγε να κατεβάσει την φωτογραφική μηχανή της φωτορεπόρτερ, Τατιάνας Μπόλαρη, με την σεξιστική βρισιά – χαρακτηριστική του ύφους και του «ήθους» των νεοναζί – «τι κανείς μωρή καριόλα»…

Η άμεση και έντονη διαμαρτυρία και αντίδραση των φωτογράφων, του κόσμου της οικογένειας Φύσσα, ανάγκασαν την αστυνομία να φυγαδεύσει τον δολοφόνο.

Στην συνέχεια φέρεται να υπήρξε και επεισόδιο ξυλοδαρμού ανάμεσα στον θείο του Παύλου Φύσσα και τον συνήγορο υπεράσπισης Καρυδομάτη. Είχε προηγηθεί λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην οικογένεια Φύσσα και μέλος του ακροατηρίου, σε χώρο όπου χωρίζεται με κιγκλίδωμα. Η μητέρα του Παύλου Φύσσα κατήγγειλε ότι απειλήθηκε και υβρίσθηκε, αντιδρώντας, μαζί με τον αδελφό της: βδέλυγμα, φασίστα…

Η άλλη πλευρά φώναξε, «μαζέψτε την», «κάνετε την να σωπάσει», και το επεισόδιο έληξε με παρέμβαση της αστυνομίας.

Η Πολιτική Αγωγή δια;μαρτυρήθηκε και για το γεγονός ότι ενώ υπήρχαν κενές θέσεις, δεν επιτρεπόταν στο κοινό να τις καταλάβει, με την πρόεδρο να αποφασίζει τελικά να καταληφθούν όλες οι κενές θέσεις.

Από το πρωί, με την «σφραγίδα του αντιφασιστικού κινήματος ξεκίνησε για πρώτη φορά στο Εφετείο Αθηνών η δίκη της «Χρυσής Αυγής», αφού, από νωρίς βρίσκεται σε εξέλιξη αντιφασιστική συγκέντρωση.

Κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης είναι «να καταδικαστούν οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής» και κάλεσμα απευθύνουν συνδικάτα, φορείς και οργανώσεις της αριστεράς όπως η ΚΕΕΡΦΑ, η ΑΔΕΔΥ, η ΠΕΝΕΝ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Το «παρών» στη συγκέντρωση δίνει και η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα.

Στο κάλεσμά της η ΚΕΕΡΦΑ σημειώνει μεταξύ άλλων, ότι «η συνέχιση της δίκης και η καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα αποτελεί κεντρικό σταθμό για να πισωγυρίσουν παντού οι φασίστες. Η μεταφορά της δίκης στο Εφετείο μετά το δραματικό διάβημα της Μάγδας, μητέρας του Παύλου Φύσσα ανοίγει τη δυνατότητα να φτάσουμε στην ολοκλήρωση της δίκης και στην τιμωρία των νεοναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής. Είναι μια μάχη για όλο το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, για κάθε δημοκράτη που θέλει να μπει τέλος στην ασυλία που απολάμβανε η Χρυσή Αυγή και την κάλυψη της δράσης της από το κρατικό μηχανισμό και την Αστυνομία.

»Με την μαζική μας παρουσία τόσο στην αίθουσα του Εφετείου όπου τα θύματα των δολοφονικών επιθέσεων στέκονται αντιμέτωπα με την ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσή Αυγής, όσο και στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις έξω από το Εφετείο Αθηνών, στέλνουμε το μήνυμα ότι είναι ώρα να τελειώνουμε με τα δολοφονικά τάγματα εφόδου των φασιστών.

»Δεν θα επιτρέψουμε στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν και επιτέθηκαν με αγριότητα κατά των Αιγύπτιων ψαράδων, των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και εκατοντάδων άλλων μεταναστών, αγωνιστών, ομοφυλόφιλων, Ρομά, γυναικών να παριστάνουν το “νόμιμο πολιτικό κόμμα”.

»Δεν θα επιτρέψουμε την επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής στις γειτονιές μας, φορώντας τον μανδύα των «επιτροπών κατοίκων» δήθεν αγανακτισμένων, χύνοντας ρατσιστικό δηλητήριο κατά των προσφύγων, οι οποίοι έρχονται στη χώρα μας κατατρεγμένοι από τους πολέμους και τις καταστροφές.

»Απαιτούμε την άμεση διακοπή κάθε διευκόλυνσης και οικονομικής ενίσχυσης στην εγκληματική ναζιστική οργάνωση από τη Βουλή».