Είδαμε την εξαιρετική μπάντα Christian McBride Trio

Ο μπασίστας και το τρίο του ήρθαν στο Gazarte στις 25 Νοεμβρίου 2014

| 31/10/2014

Μπορεί ο Christian Mc Bride να έχει επηρεασθεί από μπασίστες όπως τον Ray Brown ή τον Ron Carter, στο παίξιμό του, όμως, εκφέρει μια εντελώς προσωπική ταυτότητα. Ήδη από τα πρώτα κομμάτια της συναυλίας, όπως στο “Caravan” του Duke Ellington, ο μουσικός αποδομεί μέχρι τελευταίας νότας τη σύνθεση και μπαινοβγαίνει ανάλογα με την έμπνευση δίνοντας άφθονο χώρο στο πιάνο και κυρίως στα κρουστά. Πίσω από τα οποία κάθεται ο πολύς Ulysses Owens από το Τζάκσονβιλ με τα μεγάλης ακρίβειας χτυπήματά του – ευφάνταστος στα γυρίσματα, απρόβλεπτος, ο οποίος εναλλάσσει τις μπαγκέτες με σκουπάκια. Στο πιάνο ο 23χρονος Christian Sands, παρά το νεαρό της ηλικίας του, με ασυνήθιστη άνεση έτρεχε τα πλήκτρα με αναφορές κυρίως στον μεγάλο Oscar Peterson.

Σε αντίθεση με κάποιες τελευταίες περισσότερο ηλεκτρικές  δουλειές του, το νέο τρίο του McBride προτάσσει το be-bop, το hard-bop και το rhythm ‘n blues. Το μεγαλύτερο μέρος της συναυλίας αφιερώθηκε στον τελευταίο δίσκο τού τρίο “Out Here” με κάποια κομμάτια από παλιότερες δουλειές. Η αλήθεια είναι πως όσο περνούσε η ώρα το fun ανέβαινε καθώς όλο και πιο πολύ ο μπασίστας και οι μουσικοί του απέδιδαν την ενέργεια που δέχονταν από τη κατάμεστη αίθουσα. Την αίθουσα του Gazarte που χρόνο με το χρόνο ανεβάζει ποιότητα με αποτέλεσμα η συνέχεια να προβλέπεται ακόμη πιο συναρπαστική με Kenny Barron& Dave Holland, Kronos Quartet, PORTICO, ο βετεράνος σαξοφωνίστας Alfred  “Pee WeeEllis, ο τραγουδιστής ράπερ, Εverlast  κ.α.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Βιολογία στην Ιταλία και στην Ελλάδα. Παράλληλα, έπαιξε ως μουσικός παραγωγός σε πολλά ραδιόφωνα για πολλά χρόνια και έγραψε ως μουσικός κριτικός σε μια σειρά περιοδικά. Αυτό συνεχίζει μέχρι και σήμερα.