"Εκκρεμότητα" | Μια χορογραφία για την προσωπική μας φωνή

Κινητήρας | Καλλιτεχνικό Δίκτυο Παραστατικών Τεχνών, 8 και 9 Απριλίου 2017

| 02/04/2017

Ο Κινητήρας ξεκινά το νέο του θεσμό «Βηματοδότης», ο οποίος δίνει βήμα στους μαθητές του να μοιραστούν τις δημιουργικές τους ιδέες με το κοινό.

To σόλο Εκκρεμότητα της Μάρως Πέτλη έκανε τα πρώτα του βήματα  στο σεμινάριο χορογραφίας της Αντιγόνης Γύρα το καλοκαίρι του 2016 στον Κινητήρα και θα παρουσιαστεί στις 8 και 9 Απριλίου στην τελική του μορφή.

Συντελεστές:
Χορογραφία: Μάρω Πέτλη
Φωτισμοί: Ντέπη Παπαδάκου
Φωτογραφία – Video: Νάντυ Γώγουλου
Σχεδιασμός αφίσας: Άννα Τεντολούρη
Χορεύει η Κατερίνα Γεβετζή

Λίγα Λόγια για το Σόλο

Εκκρεμότητα. Μια κουκίδα μέσα σε ένα μεγάλο άδειο δωμάτιο. Κάτι που περιμένει να συμβεί. Κάτι από το παρελθόν και κάτι από το μέλλον. Μια χορογραφία για την προσωπική ιστορία του καθενός, για την προσωπική μας φωνή. Για τη ζωή που επιλέγουμε. Παίζοντας με τους ήχους και τις εικόνες, με αφορμή ένα παλτό και έναν γάντζο, με αφετηρία ένα σώμα που βρίσκεται σε εκκρεμότητα, ξεκινάει το ταξίδι ενός ανθρώπου προς κάτι καινούριο και άγνωστο.

Ημέρα 1η. Πάμε. Ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε, έξι, επτά.
Ημέρα 652η. Πάμε. Ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε, έξι, επτά.
Ημέρα 1.305η. Πάμε. Ένα, δύο, τρία…Μην αφαιρείσαι. Τέσσερα, πέντε, έξι, επτά.
Ημέρα 5.813η. Πάμε. Έ-να, δύ-ο, τρί-α, τέσσε- Μην κουράζεσαι, είσαι χαρούμενη!
Ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε… Μην κοιτάς μακριά, εδώ είναι ο κόσμος σου.
Πάμε. Έξι, επτά. Ξανά. Ένα, δύο, τρία, τέσσερα- μην τους κοιτάς στα μάτια.
Πέντε, έξι, επτά. Πάμε! Έναδύοτρίατέσσεραπέ… Μη λαχανιάζεις.
Πάμε, πάμε! Πάμε. Εναδυοτριατεσσεραπε….
Ημέρα Μηδέν……………………………………….

 

Η Μάρω Πέτλη είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Εμπρός- θέατρο εργαστήριον, φοιτήτρια στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός με τις ομάδες «Bloomer”, “Leftovers” στις παραστάσεις, «Αιώνιος» της Φωτεινής Τεντολούρη, Κινητήρας Στούντιο και «Έξοδος» του Φάνη Σακελλαρίου, Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος.  Έχει συμμετάσχει στις ταινίες μικρού μήκους, «Sleepwalking» του Φάνη Σακελλαρίου και «Humphrey» του Στέφανου Γκέκα.  Έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτης του Γιάννη Μόσχου στις παραστάσεις «Διασκεδαστικές ιστορίες περί θνητότητας» , Άντον Τσέχωφ, Φεστιβάλ Αθηνών,  «Κουρέλι», Ντένις Κέλλυ, Θέατρο 104, «Ασκήσεις για γερά γόνατα», Αντρέας Φλουράκης, Θέατρο Τέχνης- Κάρολος Κουν και του Θάνου Παπακωνσταντίνου στην παράσταση «Μάκβεθ», Γουίλιαμ Σαίξπηρ, Από μηχανής θέατρο.  Έχει ερασιτεχνική κατάρτιση στο σύγχρονο και κλασσικό μπαλέτο, tango και ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Συνεργάζεται με την χορογράφο και χορεύτρια Ανθή Θεοφιλίδου από το 2013. Διδάσκει χοροθεατρικό παιχνίδι σε παιδιά και ενήλικες.

Μάρω: Ο Κινητήρας για μένα είναι το πρώτο καλλιτεχνικό μου σπίτι. Είναι χαμόγελα, φωτεινοί άνθρωποι, αγκαλιές, φροντίδα, σεβασμός, δημιουργία και ομορφιά.

 

Η Κατερίνα Γεβετζή γεννήθηκε στην Κρήτη. Σπούδασε κλασικό και σύγχρονο χορό στην Αθήνα, στη σχολή “ Νίκη Κονταξάκη” απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα, καθώς και Κλασική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2010 έγινε δεκτή στο 3ο έτος της σχολής SEAD (Salzburg’s Experimental Academy of Dance) στην Αυστρία, όπου συνέχισε τις σπουδές της πάνω στον σύγχρονο χορό, τον αυτοσχεδιασμό και το ρεπερτόριο διεθνών ομάδων. Το 2011 πήρε υποτροφία από το SEAD και ξεκίνησε να διδάσκει σύγχρονο χορό στα ερασιτεχνικά τμήματα της σχολής. Συνέχισε να διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό στη Βιέννη ως το 2015. Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί σε Αυστρία, Γερμανία και Ελλάδα με τις εξής ομάδες/χορογράφους: Transitheart Productions Dance Company (AT), Flowmotion Dance Company (AT), Mara Kurotschka (DE),Eleonore Valerie (BG), Αθανασία Κανελλοπούλου (GR), Ανθή Θεοφιλίδη(GR), Yelpdance.co (GR), Luna Park (GR), Willi Dorner (AT). Σήμερα εργάζεται ως χορεύτρια στην Αθήνα και διδάσκει σύγχρονο, αυτοσχεδιασμό και μουσικοκινητική αγωγή συστήματος Carl Orff. Συνεργάζεται ως καθηγήτρια σύγχρονου χορού και θεωρίας σύγχρονου με την επαγγελματική σχολή χορού “Βασιλική Μαρούλη”.

Κατερίνα: Ο Κινητήρας για μένα είναι ένα μέρος δημιουργίας, ζεστό σαν σπιτικό, με τον κήπο του, τη γάτα του, τους ανθρώπους του και την έμπνευση που φέρνει η ηρεμία της αποδοχής.

17742425_10211576754509925_2001855726_n

Info:

Ημέρες παραστάσεων: Σάββατο 8 Απριλίου και Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Ώρα 21.00
Διάρκεια: 40 λεπτά
Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ – Ερεχθείου 22, Ακρόπολη
Κρατήσεις: 210.9248328
Teaser παράστασης | FB event

Κινητήρας|Καλλιτεχνικό Δίκτυο Παραστατικών Τεχνών

Ερεχθείου 22, Ακρόπολη |Τηλ.: 210 9248328 www.kinitiras.com

[email protected] Kinitiras