Ελεύθερη με αναστολή αφέθηκε η 53χρονη καθαρίστρια

| 28/11/2018

Ελεύθερη με αναστολή αφέθηκε η 53χρονη καθαρίστρια. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας έβαλε ένα τέλος στο δράμα της γυναίκας που καταδικάστηκε σε φυλάκιση δέκα ετών επειδή κατέθεσε πλαστό πτυχίο Δημοτικού για να βρει δουλειά ως καθαρίστρια σε παιδικό σταθμό στο Βόλο.

Η απόφαση αυτή ήρθε έπειτα από την άμεση κινητοποίηση πολλών φορέων και χιλιάδων ανθρώπων σε όλη την Ελλάδα, καθώς και μετά την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, η οποία ζήτησε να της διαβιβαστεί η καταδικαστική απόφαση για να εξετάσει αν συντρέχουν λόγοι πειθαρχικού ελέγχου των δικαστών που την εξέδωσαν. Μέχρι την εκδίκαση αυτής της υπόθεσης, η 53χρονη γυναίκα θα παραμείνει ελεύθερη. Να θυμίσουμε ότι πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 15 χρόνια φυλάκιση, τα οποία έγιναν 10 στο Πενταμελές Εφετείο Λάρισας, το οποίο ενώ την απάλλαξε από την κατηγορία της πλαστογραφίας έκρινε ότι προκλήθηκε μεγάλη ζημιά στο Δημόσιο!

Η απόφαση αυτή είναι μια ευτυχής εξέλιξη, ωστόσο παραμένει το ότι η εργασία της γυναίκας αυτής διαγράφηκε από τα μητρώα και χάθηκαν τα ένσημα 20 χρόνων δουλειάς. Γι’ αυτό το θέμα θα κάνει κάτι η Υπουργός Εργασίας, άραγε;