Επίθεση κοντά σε ισλαμικό κέντρο στην Ζυρίχη

Τρεις τραυματίες - Επιχείρηση της αστυνομίας στις Βρυξέλλες

| 19/12/2016

Πυροβολισμοί που είχαν σαν αποτέλεσμα τρεις τραυματίες «έπεσαν» κοντά σε ισλαμικό κέντρο στο κέντρο της Ζυρίχης (βόρεια Ελβετία) νωρίτερα σήμερα, Ελβετικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ένας ύποπτος διαφεύγει μετά το περιστατικό κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της οικονομικής πρωτεύουσας της Ελβετίας.

Η αστυνομία της Ζυρίχης επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν τραυματίες σε ένα περιστατικό στο Eisgasse της Ζυρίχης, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή. Αστυνομικοί φρουρούν την είσοδο του κτιρίου, όπου στεγάζονται ένα ισλαμικό κέντρο και πολλές επιχειρήσεις.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει προς το παρόν εάν ο δράστης στοχοθέτησε το ισλαμικό κέντρο ή κάποια άλλη από τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με ελβετικά ΜΜΕ, οι τρεις τραυματίες -όλοι τους ενήλικοι- εντοπίστηκαν στον δρόμο που βρίσκεται το ισλαμικό κέντρο.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Blick η επίθεση έλαβε χώρα λίγα μόλις λεπτά μετά την δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικές αρχές έχουν αποκλείσει το προάστιο Σάερμπεκ των Βρυξελλών και άνδρες της αστυνομίας επιχειρούν, χωρίς να έχουν γίνει αυτή τη στιγμή γνωστές περισσότερες πληροφορίες.

Πηγή: ΑΠΕ, skai.gr