Η μαύρη προπαγάνδα του Κιέβου δεν θα περάσει στην Ελλάδα!

Για την ακύρωση της φιλοπόλεμης φασιστικής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα

| 15/10/2016

Αγρίως στριμωγμένο και σε διεθνές επίπεδο, παρά την «υψηλή προστασία» που απολαμβάνει από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση, το δολοφονικό, αντιδραστικό καθεστώς του Κιέβου ενεργοποιεί κατά διαστήματα τους προπαγναδιστικούς μηχανισμούς του εκτός συνόρων, με επιτελικό «κέντρο» τις κατά τόπους πρεσβείες του και στόχο να εμφανίσει το ματοκύλισμα του λαού του Ντονμπάς στα ανατολικά της χώρας… ως «απελευθερωτικό πόλεμο» εναντίον των «Ρώσων εισβολέων»!

Στην Ελλάδα, λόγω του βαθιά ριζωμένου αντιφασιστικού, πολιτικού «DNA» του λαού, αυτή η μαύρη προπαγάνδα δεν «περνάει», με έμμεσο αποτέλεσμα και την γελοιοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία έφτασε στο σημείο ακόμη και να νοσηλεύσει τραυματίες της ουκρανικής εθνοφρουράς – μέλη της οποίας είναι ένοπλοι των φασιστικών ταγμάτων – σε ελληνικά δημόσια νοσοκομεία.

Παρόλ’ αυτά, η έλευση του νέου Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρεϋ Πύατ (Geoffrey R. Pyatt), κατευθείαν από το Κίεβο όπου «θήτευσε» επίσης ως πρέσβης των ΗΠΑ κατά την πλέον κρίσιμη περίοδο των πραξικοπηματικών γεγονότων του «Μαϊντάν» και την εγκαθίδρυση του φιλονατοϊκού καθεστώτος στην Ουκρανία είναι προφανές ότι εκλήφθηκε από το Κίεβο ως «ευκαιρία» να ξεδιπλώσει πιο έντονα την προπαγάνδα του και στην Ελλάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ένας συρφετός οπαδών της ουκρανικής φασιστικής – νεοναζιστικής οργάνωσης του «Δεξιού Τομέα» και υπαλλήλων της ουκρανικής πρεσβείας, όπως πολύ εύστοχα τους χαρακτηρίζει η Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία, διοργανώνουν αύριο Κυριακή 16 Οκτώβρη, στις 16:00 στο Σύνταγμα συγκέντρωση με αίτημα… «να σταματήσουν οι πόλεμοι του Πούτιν».

«Η επιλογή της χρονικής στιγμής κάθε άλλο παρά τυχαία είναι – γίνεται εν μέσω μιας εκρηκτικής ανόδου της επιθετικότητας του δυτικού ιμπεριαλισμού ενάντια στη Ρωσία. Με επίκεντρο τη Συρία, η επιθετικότητα αυτή απειλεί να σύρει την ανθρωπότητα σε έναν παγκόσμιο πόλεμο με ανυπολόγιστες συνέπειες.

»Τα βασικά τους αιτήματα είναι να αποσυρθούν οι “ρωσικές δυνάμεις κατοχής” (έτσι αποκαλούν τις πολιτοφυλακές του λαού του Ντονμπάς) και να πάψουν οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονμπάς να έχουν τον έλεγχο των συνόρων τους με τη Ρωσία.

»Τα αιτήματα αυτά σημαίνουν τον αφοπλισμό των λαϊκών πολιτοφυλακών και την πλήρη υπαγωγή των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ στο αντιδραστικό καθεστώς του Κιέβου και τους ιμπεριαλιστές σπόνσορές του, με το λαό που παλεύει τόσο καιρό ενάντια στα φασιστικά τάγματα εφόδου να παραδίδεται ως αφοπλισμένο έρμαιο στις ρεβανσιστικές τους διαθέσεις. Με δεδομένο ότι οι Λαϊκές Δημοκρατίες δεν είναι διατεθειμένες να δεχτούν κάτι τέτοιο, αυτό που ζητάνε στην πραγματικότητα οι διοργανωτές της συγκέντρωσης είναι η κλιμάκωση της επέμβασης του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία για να επιβάλει τα αιτήματά τους.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Ποροσένκο πο υματοκυλά τον λαό του Ντονμπάς και ο τότε πρέσβης των ΗΠΑ στο Κίεβο - σημερα στην Αθήνα - Geoffrey R. Pyatt κατά την επιθεώρηση Αμερικανών στρατιωτών στοπλαίσιο της κοινής αμερικανο - ουκρανικής στρατιωτικής άσκησης στο Λβοβ, τον περασμένο Απρίλη

Ο Ουκρανός πρόεδρος Ποροσένκο που ματοκυλά τον λαό του Ντονμπάς και ο τότε πρέσβης των ΗΠΑ στο Κίεβο – σήμερα στην Αθήνα – Geoffrey R. Pyatt κατά την επιθεώρηση Αμερικανών στρατιωτών στο πλαίσιο της κοινής αμερικανο – ουκρανικής στρατιωτικής άσκησης στο Λβοβ, τον περασμένο Απρίλη

»Το κάλεσμά τους καταλήγει με τη φράση “Δόξα στην Ουκρανία” – το σύνθημα που φώναζαν οι ναζί όταν έκαιγαν τα ταξικά μας αδέρφια στο κτήριο των Συνδικάτων στην Οδησσό».

Οι αντιφασίστες στην Ελλάδα απαντούν με συγκέντρωση την ίδια ώρα στο ίδιο μέρος: «Πίσω από τις “αντιπολεμικές” φιοριτούρες, το περιεχόμενο της συγκέντρωσης τους είναι φιλοπόλεμο και φασιστικό. Καλούμε σε συγκέντρωση την Κυριακή 16 Οκτώβρη και ώρα 16:00 στο Σύνταγμα.

Να αποτρέψουμε τη συγκέντρωση των φασιστών οπαδών του Δεξιού Τομέα και των υπαλλήλων της πρεσβείας!

  • Κάτω τα χέρια από τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ!
  • Κάτω η χούντα του Κιέβου!
  • Κάτω οι πολεμικές προετοιμασίες του ΝΑΤΟ και η στρατιωτικοποίηση της Ανατολικής Ευρώπης!
  • Έξω το ΝΑΤΟ από την Ουκρανία και την ανατολική Ευρώπη!».