Θύματα ενός αόρατου πολέμου- Τουλάχιστον 22 παιδιά νεκρά από βόμβες της Σαουδικής Αραβίας

Η αόρατη φρίκη συνεχίζει με το αίμα στα χέρια της Ευρώπης

| 27/08/2018

Την ζωή σε τουλάχιστον 22 παιδιά και τέσσερις γυναίκες στοίχισε το αεροπορικό πλήγμα του  συνασπισμού στρατιωτικών δυνάμεων υπό τη Σαουδική Αραβία, σε επίθεση που έγινε την προηγούμενη βδομάδα, και πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη στην Υεμένη.

Την είδηση ανακοίνωσε ο Μαρκ Λόουκοκ, αναπληρωτής γενικός γραμματέα του ΟΗΕ για τις Ανθρωπιστικές Υποθέσεις. Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν  στους βομβαρδισμούς που έπληξαν μια άλλη περιοχή, την Αλ Ντουραϊχίμι, στο νότιο τμήμα της πόλης Χοντέιντα.

«Είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα δύο εβδομάδων που μια αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε ο συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων αμάχων» τόνισε έντονα   σε ένα δελτίο τύπου.

Να σημειωθεί ότι την 9η Αυγούστου, τουλάχιστον 40 παιδιά σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς των ίδιων, στη στη βόρεια Υεμένη αυτή τη φορά.

«Επαναλαμβάνω την πρόσφατη δήλωση του γενικού γραμματέα για την Υεμένη, που καταδίκαζε τέτοιου είδους επιθέσεις εναντίον αμάχων και ζητούσε τη διενέργεια ταχείας, αμερόληπτης κι ανεξάρτητης έρευνας» τόνισε ο Μαρκ Λόουκοκ.

Το πρακτορείο ειδήσεων των ανταρτών, Saba, μετέδωσε ότι στην αεροπορική επιδρομή της Πέμπτης επλήγη ένα λεωφορείο και μια κατοικία, ωστόσο τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που επιχειρούν στις τάξεις του συνασπισμού, κατηγορούν τους μαχητές Χούθι ότι βρίσκονται πίσω από την επίθεση.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ