Στήλη: Ήχοι Ανήσυχοι

Καλώς ήρθατε στη Δημοκρατία του Rock n’ roll

| 30/11/2014

Μια Rock n’ roll δημοκρατία στήνεται τον τελευταίο καιρό στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα. Το ROCK N’ ROLL REPUBLIC είναι μια ομάδα καλλιτεχνών που ανήκουν στην ανεξάρτητη ροκ σκηνή της Θεσσαλονίκης, είτε ως γκρουπ είτε ως μεμονωμένοι μουσικοί.

Βιώνοντας τις δυσκολίες της κρίσης και της αντιμετώπισης των ροκ μουσικών από τις δισκογραφικές και τους επιχειρηματίες του χώρου και εκφράζοντας στο σήμερα τις αρχές του rock n’ roll που είναι η φιλία και η πίστη στη μουσική, οι συντελεστές και συμμετέχοντες στο ROCK N’ ROLL REPUBLIC αποφάσισαν να συγκροτήσουν μια συλλογική και συνεργατική πρωτοβουλία, στην οποία ενώνουν τις δημιουργικές τους ανάγκες, αλλά και τα μέσα που ο καθένας διαθέτει (όργανα, στούντιο ηχογράφησης, χώρους, ιστοσελίδες κ.α.) ώστε να παράγουν έργο με ανεξάρτητο τρόπο από το κύκλωμα της μουσικής βιομηχανίας. Όπως δηλώνουν οι ίδιοι: «Με γνώμονα την κοινή οπτική μας στα πράγματα, τις παράλληλες πορείες μας στα μουσικά δρώμενα αλλά και την εν γένει στάση μας ως άνθρωποι και καλλιτέχνες, πιστεύουμε ότι αυτό που χρειάζεται η ανεξάρτητη σκηνή της πόλης μας αλλά και η κοινωνία μας κατ’ επέκταση, είναι η συσπείρωση, η αδελφοποίηση και η από κοινού δράση (με όποιο τρόπο ο καθένας μπορεί). Ισχύς εν τη ενώσει λοιπόν . . . . και είμαστε σίγουροι ότι με αγάπη και σεβασμό σε αυτό που κάνουμε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Όσοι ενδιαφέρονται να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια (στο δημιουργικό ή το επικοινωνιακό στάδιο) είναι ευπρόσδεκτοι αρκεί να έχουν κατά νου την βασική αρχή αυτής της ροκ δημοκρατίας . . .  Η όλη ενέργεια δεν αφορά την προσωπική προβολή των συμμετεχόντων ή την οικονομική τους «αρπαχτή»!!

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν ιστορικά σχήματα της Θεσσαλονίκης, όπως γκρουπ και μέλη από τους Πράσσειν Άλογα, Χρονίρ, Βαβέλ, Λουδίας, Κεραίες, ο Κώστας Φλωροσκούφης, πρώτος ντράμερ των Τρύπες, ο Θανάσης Δημητρακούδης πρώην μέλος των Πράσσειν Άλογα, καθώς και αρκετοί session μουσικοί της πόλης.

Παρακολουθείστε στο βίντεο την ιδρυτική συνάντηση του ROCK N’ ROLL REPUBLIC.

Πρώτος στόχος της πρωτοβουλίας η δημιουργία ενός συλλογικού cd με καινούρια τραγούδια σε μορφή συλλογής με σκοπό την διοργάνωση κάποιων φεστιβάλ. Το διπλό cd είναι πλέον γεγονός. Σε αυτό συμμετέχουν οι: Πράσσειν Άλογα, Χρονίρ, Αχιλλέας και Ασπρόμαυρο, Κεραίες, So dizzy, The Lost Boys, Λουδίας, Μαύρη Μαγιονέζα, Nόρμα, Ellinator, Ανώριμοι, Under Me, Δυτικός Άνεμος, Shotgunz, Έμμονο Γκρίζο, Κώστας Βρεττός, The wings, Πάνος Βιολιστής, Δειπνοσοφιστές, J.D.O., Under me, Ηλίας Πετρογιάννης και Βενετία Σιταροπούλου, Άγγελος Γουζέτος , Popcakes, και Angelo Εvans.

Μπορείτε να ακούσετε το πρώτο Ελληνόφωνο cd εδώ:

https://soundcloud.com/rock-and-roll-republic/sets/rock-and-roll-republic

ακούμε ένα δείγμα από τους  Μαύρη Μαγιονέζα

Το 2ο  cd  με Αγγλόφωνα συγκροτήματα εδώ:

https://soundcloud.com/rock-and-roll-republic/sets/rock-and-roll-republic-1

ακούμε ένα δείγμα από τους Shotgunz

Όποια και όποιος επιθυμεί μπορεί να το αποκτήσει με αντικαταβολή από εδώ:

http://massroomstudio.com/index.php/techkilla/tech-killa-shop/79-rnr-recnroll

Το πλέον σημαντικό είναι ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις του cd και από τις συναυλίες θα διατεθούν σε κοινωφελή σκοπό, ο οποίος  σύντομα θα γνωστοποιηθεί από το ROCK N’ ROLL REPUBLIC.  Rock nroll λοιπόν, σε όλες του τις εκφράσεις, με συλλογική κουλτούρα, συνεργατική διάθεση και κοινωνική προσφορά από μια πρωτοβουλία που πρέπει να στηριχτεί από κάθε ροκ ακροάτρια και ακροατή και όχι μόνο.

Για να μπορείτε να παρακολουθείτε τις δραστηριότητες του ROCK N’ ROLL REPUBLIC επισκεφτείτε:

http://www.echoadventures.net/index.php/el/greek-scene/rock-n-roll-republic

Κατά βάθος θα ήθελε να παίζει μουσική, αλλά επειδή αυτό το τρένο χάθηκε, γράφει για αυτή και βέβαια όχι από επάγγελμα αλλά από πάθος. Έπειτα από πολυετή θητεία σε περιοδικά και εφημερίδες κατέληξε στο απάνεμο(;) λιμάνι του toperiodiko.gr…