Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26: Η αλληλεγγύη θα νικήσει!

Κάλεσμα συμμετοχής στην αποκατάσταση των ζημιών από την φασιστική, εμπρηστική επίθεση

| 25/08/2016

Η δολοφονική, εμπρηστική επίθεση τα ξημερώματα της Τετάρτης (24/8), στις 03:45 στο κτίριο της Κατάληψης Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26, όπου στεγάζονται πάνω από 130 άνθρωποι αποτελεί επικίνδυνη κλιμάκωση της φασιστικής στόχευσης στις δομές αλληλεγγύης και στο αντιφασιστικό – αντιρατσιστικό κίνημα εν γένει. Είναι χαρακτηριστικό της απόφασης των εμπρηστών να σκοτώσουν ότι, όπως σημειώνεται στην πρώτη ανακοίνωση της Κατάληψης, πολύ κοντά, ελάχιστα μέτρα από το σημείο που έπεσε το εμπρηστικό υλικό, κοιμόντουσαν δύο οικογένειες με παιδιά και μόνο λόγω των άμεσων αντανακλαστικών μεταναστών, προσφύγων και αλληλέγγυων δεν υπήρχαν θύματα.

καταληψη-νοταρα4

Από την πρώτη στιγμή που τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά, οι πρόσφυγες και οι αλληλέγγυοι ξεκίνησαν το δύσκολο έργο της αποκατάστασης των σοβαρών ζημιών, δηλώνοντας την απόφασή τους να συνεχίσουν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση δηλώνοντας ότι η «η αλληλεγγύη θα νικήσει και θα τους συντρίψει»!

καταληψη-νοταρα3

Απευθύνουν, ταυτόχρονα, κάλεσμα συμμετοχής στο έργο της αποκατάστασης των ζημιών με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένα και η καθεμιά.

καταληψη-νοταρα2

καταληψη-νοταρα1