Καταδικάστηκε η γυναίκα που κλώτσησε την ανήλικη ρομά στην Ακρόπολη

Η ποινή ορίστηκε σε 3 μήνες - με αναστολή

| 16/12/2017

Mε αφορμή μια φωτογραφία, τον Σεπτέμβρη του 2013 στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγίτου, ξεκίνησε η υπόθεση που έλαβε τελικά τέλος πριν  λίγες ημέρες στα δικαστήρια, μετά από 2 αναβολές.

Την υπόθεση είχε αναδείξει ο ο βραβευμένος φωτογράφος του Associated Press Δημήτρης Μεσσήνης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, για λογαριασμό του AP. Ο φακός του συνέλαβε ένα μικρό κορίτσι Ρομά που έπαιζε ακορντεόν στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου  την ώρα που  εργαζόμενη σε παρακείμενο κοσμηματοπωλείο το πλησίασε, άρχισε να του φωνάζει και στη συνέχεια να το κλωτσάει.

Τότε η φωτογραφία είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση, και μάλιστα έφτασε, μέσω του παρατηρητηρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, στη Βουλή ως επεισόδιο ρατσιστικής βίας και οδηγήθηκε στα δικαστήρια.

Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, ο Δημήτρης Μεσίνης, ανήρτησε και πάλι τη συγκεκριμένη φωτογραφία, για να ενημερώσει για την εξέλιξη που πήρε η υπόθεση.

Αναλυτικά αναφέρει:

Το 2013 ειχα την τύχη (ατυχία για το παιδί) να τραβήξω αυτήν την φωτογραφία κάτω από την Ακρόπολη.
Η δημοσίευσή της τότε είχε γίνει viral και μετά από πιέσεις του παρατηρίου ρατσιστικών εγκλημάτων στην Ελλάδα, το θεμα εφτασε στην Βουλή και ασκήθηκε και αυτεπάγγελτη δίωξη κατά της εν λόγω “κυρίας”.
4 χρόνια μετά και 2 αναβολές η κατηγορουμένη καταδικάστηκε ερήμην σε ποινή φυλάκησης 3 μηνών με αναστολή…
Ειναι στιγμές που νιώθω πολύ περήφανος για το λειτούργημα που ασκούσα όλα αυτά τα χρόνια…

Με πληροφορίες από την ΕΡΤ