ΚΕΕΡΦΑ: Νεκροί δύο Σύροι πρόσφυγες του Συντάγματος

Ένας από καρδιακό επεισόδιο και ένας στα ελληνοαλβανικά σύνορα

| 05/12/2014

Η ΚΕΕΡΦΑ εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει ότι δύο από τους Σύρους πρόσφυγες που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του Συντάγματος, είναι νεκροί. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει ότι«ο ένας έχασε τη ζωή του από καρδιακό πρόβλημα χθες. Είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο πριν από δύο μέρες και οι Σύριοι είχαν θορυβηθεί έντονα. Το μακρύ ταξίδι, η καταπόνηση αλλά και η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης οδήγησαν σε άλλη μια «παράπλευρη» απώλεια εξ αιτίας των ρατσιστικών περιορισμών σε βάρος των προσφύγων πολέμου από την Συρία».

Για τον δεύτερο νεκρό η ανακοίνωση σημειώνει: «Ο δεύτερος Σύριος πρόσφυγας έχασε τη ζωή του όταν απελπισμένος μετά δώδεκα μέρες παραμονής στο Σύνταγμα αποφάσισε να διασχίσει τα ελληνοαλβανικά σύνορα για να συνεχίσει το ταξίδι στην Ευρώπη. Έχασε τη ζωή του στα σύνορα σε επίθεση που δέχτηκε υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες».

Επίσης η ΚΕΕΡΦΑ τονίζει ότι «Είναι σκάνδαλο να αντιμετωπίζονται με νομικά τερτίπια και εμπόδια οι πρόσφυγες πολέμου της Συρίας στην διαδρομή φυγής από το θάνατο.
Ένοχη είναι η συγκυβέρνηση μαζί με όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που χτίζουν την Ευρώπη-φρούριο πάνω σε νεκρούς στα σύνορα και πνιγμένους στα νερά της μεσογείου.
Επιτέλους, δώστε την αναγνώριση στους πρόσφυγες πολέμου από την Συρία για να επιλέξουν να μείνουν στην Ελλάδα η να συνεχίσουν στην Ευρώπη. Δώστε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στέγαση και σίτιση πριν θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς.

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια του Σαββάτου 6 Δεκέμβρη, Προπύλαια 2μμ και Κυριακής 7 Δεκέμβρη, 4.30πμ Πλατεία Κολοκοτρώνη για να βαδίσουμε στο Σύνταγμα, στην εργατική διαδήλωση κατά της ψήφισης του νέου προϋπολογισμού».