Κοροϊδία η "νομοθετική παρέμβαση" Αθανασίου για Ρωμανό

Η νομοθετική παρέμβαση αφορά την εξ αποστάσεως παρακολούθηση μέσω αλληλογραφίας ή τηλεδιάσκεψης.

| 03/12/2014

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνέντευξη τύπου του υπουργού Δικαιοσύνης Αθανασίου για το ζήτημα της απεργίας πείνας του Ρωμανού η οποία δεν φαίνεται να δίνει διέξοδο στην μέχρι τώρα κατάσταση.

Ο υπουργός οχυρώθηκε πίσω από το σκεπτικό της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου και του ανεπαρκούς νομοθετκού πλαισίου. Έθεσε το θέμα (και πάλι) της  αδυναμίας του να παρέμβει στην απόφαση του δικαστικού συμβουλίου και προέταξε τους τυπικούς λόγους της απόφασης (την αρνητική εισήγηση του εφέτη – ανακριτή). Ορθώς δηλαδή για τον υπουργό, τα δύο Συμβούλια -των Φυλακών Κορυδαλλού και το Πλημμελιοδικών- δεν έδωσαν άδεια, εφ’όσον έτσι εισηγήθηκε ο ανακριτής. Αφού ο Ρωμανός δεν είναι κατάδικος (για ληστεία), αλλά υπόδικος (για τρομοκρατία).

Παρά το γεγονός ότι στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο υπουργός απέφευγε να πάρει θέση σχεδόν για οτιδήποτε, η νομοθετική παρέμβαση που προέταξε αφορά εν τέλει (με διάφορες πιθανόν παραλλαγές που δεν εξήγησε καν) την εξ αποστάσεως παρακολούθηση 
μέσω αλληλογραφίας ή τηλεδιάσκεψης. Αυτή την πρόταση δηλαδή που ο Ρωμανός έχει απορρίψει, και με τη σημερινή επιστολή, αλλά έχει χαρακτηρίσει και ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά ανεφάρμοστη. Επίσης ακόμη και αυτή η παρέμβαση θα εξεταστεί το αν και πως θα ληφθεί, αφού γυρίσει ο (επίσης αρμόδιος) υπουργός παιδείας, κ. Λοβέρδος που βρίσκεται στην Κίνα!!! Και θα γυρίσει σύμφωνα με πληροφορίες στις 7 Δεκέμβρη!!!

Ο υπουργός τέλος συνέχισε να ρίχνει λάδι στην φωτιά, παρά τις αντίθετες προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί, προτρέπτοντας τους οικείους του Ρωμανού να του πουν να σταματήσει μέχρι να δει τι θα κάνουν και “οι από πάνω”. Ισχυρίστηκε επίσης ότι χαίρει άκρας υγείας, και ότι σιζίτεται(!!!)

Φρούδες οι ελπίδες λοιπόν που καλλιεργήθηκαν τις προηγούμενες ώρες από κυβερνητικές πηγές και αναμεταδόθηκαν από και οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες.