Κοροϊδία πολλών κυβικών από τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

VW, Daimler, BMW, Bosch θα ...διερευνήσουν τα πειράματα σε ανθρώπους που γίνονταν στο Ινστιτούτο τους

| 31/01/2018

Θα διερευνήσουν την υπόθεση και θα τιμωρήσουν τους ενόχους.  Αυτό διεμήνυσαν οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες που χρηματοδοτούν το Ινστιτούτο που έκανε πειράματα σε υγιείς ανθρώπους (και πιθήκους) για να εξεταστεί αν υπάρχουν ή όχι συνέπειες από την εισπνοή διοξειδίου του αζώτου, το αέριο δηλαδή που εκλύεται από κινητήρες αυτοκινήτων.

Δηλαδή, οι ιδρυτές και πελάτες του Ινστιτούτου θα διερευνήσουν το Ινστιτούτο, από το οποίο διαχώρισαν τη θέση τους και αναζητούν τον αποδιοπομπαίο τράγο που θα την πληρώσει μετά το θόρυβο που ξέσπασε από την αποκάλυψη των πειραμάτων. Για την ακρίβεια, όχι από την αποκάλυψη αλλά απλώς από την μαζική δημοσιοποίηση της σχετικής έκθεσης που εξέδωσε το ίδιο το Ινστιτούτο.

Ο Τόμας Κράους, βέβαια, διευθυντής βέβαια του Ινστιτούτου για το Περιβάλλον και την Υγεία στον Τομέα των Μεταφορών (έχει πολύ ενδιαφέρον ότι ένα ινστιτούτο που ίδρυσαν αυτοκινητοβιομηχανίες για να «ελέγχει» πόσο ρυπογόνα είναι τα αυτοκίνητα που οι ίδιες παράγουν έχει αυτό το όνομα) δεν φαίνεται, προς το παρόν τουλάχιστον, τόσο αποφασισμένος να παίξει το ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου. Και έτσι τονίζει ότι τα πειράματα δεν ήταν «μυστικά»  από τους ιδρυτές του Ινστιτούτου (VW, Daimler, BMW, Bosch) αλλά το κυριότερο ότι είχε συναινέσει και η γερμανική Επιτροπή Βιοηθικής!

Φυσικά η γερμανική κυβέρνηση σε όλες τις εκφάνσεις της (εκπρόσωπος Καγκελαρίου, υπουργεία κλπ κλπ) δήλωσε σοκαρισμένη και καταδίκασε.  Προς το παρόν, πάντως, ουδείς μπορεί να πιστέψει ότι αίφνης τρελάθηκαν στο Ινστιτούτο και αποφάσισαν χωρίς να έχουν κανένα «πράσινο φως» να το παίξουν «θάλαμοι αερίων».  Ο Κράους, πάντως, σημειώνει ότι με βάση τα πειράματα το διοξείδιο του αζώτου «δεν φάνηκε να προκαλεί βλάβη στην υγεία».  Εις υγείαν λοιπόν..