«Δίκοπο μαχαίρι» η κυβέρνηση και οι δανειστές...

...για ομαδικές απολύσεις και κατώτατο μισθό

| 21/11/2016

Παρά την κυρίαρχη προπαγάνδα περί του αντιθέτου, η κυβέρνηση προωθεί αντεργατικές αλλαγές, τόσο στο ζήτημα των ομαδικών απολύσεων όσο και του κατώτατου μισθού.

Και τα δύο, όσο και η επέκταση της «ευέλικτης» εργασίας, είναι κομβικά ζητήματα για την εργοδοσία, αφού διευκολύνουν την διαδικασία συγκέντρωσης του κεφαλαίου – μέσω εξαγορών, συγχωνεύσεων επιχειρήσεων κλπ – αλλά και τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις και αποκρατικοποιήσεις οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με το «πλεονάζον προσωπικό» που συν ενδεχομένως προκύψει θα χρειαστεί να απομακρυνθεί.

Από τις συζητήσεις του Σαββατοκύριακου μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και των εκπροσώπων των δανειστών προκύπτει, ότι στις ομαδικές απολύσεις, η κυβέρνηση, η οποία έχει δηλώσει ότι θα συμμορφωθεί με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και την αντεργατική πρόταση του εισαγγελέα για κατάργηση της διοικητικής έγκρισης, προσανατολίζεται, σύμφωνα με τον 902.gr, στο να μην περιμένει καν την απόφαση του ευρωδικαστηρίου για να νομοθετήσει την κατάργηση, ενώ σε μια προσπάθεια άμβλυνσης των αρνητικών εντυπώσεων φέρεται να προτείνει τη δημιουργία ενός μηχανισμού «προελέγχου» των ομαδικών απολύσεων από έναν «ανεξάρτητο φορέα» (π.χ. ΟΜΕΔ – Οργανισμός Διαιτησίας).

Σύμφωνα με το eleftherostypos.gr, «η υπερασπιστική και “πρώην κόκκινη” γραμμή που υποστηρίζει πλέον η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου είναι να υπάρχει “ένα στάδιο προέγκρισης, ένας προέλεγχος των αιτημάτων ομαδικών απολύσεων”, ώστε να μην εγκαταλείπονται στην τύχη τους οι εργαζόμενοι, αλλά να έχουν έστω και ένα υποτυπώδες πλέγμα προστασίας, όπως καταβολή δεδουλευμένων, το δικαίωμα αποζημίωσης ή ακόμη και της προτίμησής τους σε επαναπρόσληψη, με εγγυήσεις που θα υποχρεώνονται να παράσχουν οι επιχειρήσεις προκειμένου να προχωρούν σε ομαδικές απολύσεις».

«Αυτή η προέγκριση δεν θα έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με εμπλοκή του κράτους ή του υπουργείου Εργασίας. Με απλά λόγια στο νέο καθεστώς απολύσεων, πέραν των ορίων που ορίζει ο νόμος ή αυτών που θα αποφασιστούν με το νέο εργασιακό νόμο, το υπουργικό βέτο που μέχρι σήμερα απαγόρευε τις μαζικές απολύσεις καταργείται οριστικά».

Το χειρότερο είναι ότι, με πρόσχημα την αποτροπή των ομαδικών απολύσεων – τις οποίες όμως ουσιαστικά προωθεί – η κυβέρνηση, στην πράξη επεκτείνει την «ευελιξία» στην αγορά εργασίας, με γενίκευση της εκ περιτροπής εργασίας και της μερικής απασχόλησης σε επιχειρήσεις με «προσωρινές οικονομικές δυσχέρειες», και επιδότηση του ΟΑΕΔ στους υποαπασχολούμενους εργαζόμενους.

Επιπλέον, συζητά και την αύξηση των σημερινών ανωτέρων ορίων στα ποσοστά απολύσεων στις μεγάλες επιχειρήσεις (πάνω από 150 εργαζόμενοι), από το 5% στο 10%. Τα σημερινά όρια των απολύσεων είναι μέχρι 6 εργαζόμενοι το μήνα σε επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 ως 150 άτομα και 5% και έως 30 άτομα κάθε μήνα για επιχειρήσεις που απασχολούν από 150 άτομα και άνω.

Για επιχειρήσεις με προσωπικό ως 20 άτομα οι απολύσεις είναι ελεύθερες, άρα, π.χ, μια επιχείρηση με 15 εργαζόμενους μπορεί να τους απολύσει όλους και να πάρει νέους… πιο «ευέλικτους».

Για τον κατώτατο μισθό υπάρχουν οι γνωστές προτάσεις της «επιτροπής εμπειρογνωμόνων» για θέσπιση δυο… «υποκατώτατων» μισθών (527 ευρώ για τον πρώτο χρόνο και 556 ευρώ για το δεύτερο χρόνο, ενώ τα 586 ευρώ θα καταβάλλονται με διετή προϋπηρεσία) και θέση των δανειστών για καθορισμό του από το κράτος με τη γνώμη, μόνο και όχι την συμφωνία των «κοινωνικών εταίρων». Αν περάσει η θέση των δανειστών, από την 1η/1/2017 θα έχουμε νέο καθορισμό του κατώτατου μισθού, που μπορεί να είναι 586 ευρώ, αλλά και πιο κάτω.

Η θέση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας είναι τυπικά η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Ωστόσο, πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση ψήφισε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που εντάσσει στο ελληνικό Δίκαιο σχετικές οδηγίες της ΕΕ όσον αφορά την «ίση μεταχείριση», το οποίο αναφέρει ρητά: «Κατά παρέκκλιση του άρθρου 2 (σ.σ. περί ίσης μεταχείρισης), δεν συνιστά διάκριση η ειδικώς αιτιολογημένη διαφορετική μεταχείριση λόγω ηλικίας, εφόσον αυτή προβλέπεται στο νόμο προς εξυπηρέτηση σκοπών της πολιτικής της απασχόλησης, της αγοράς εργασίας και της επαγγελματικής κατάρτισης»…

Οπως και να έχει, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, τόσο για το ζήτημα των Κλαδικών Συμβάσεων, όσο και της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης, οι θεσμοί φέρονται να «είναι ευχαριστημένοι με τα πράγματα όπως έχουν…».

Να σημειωθεί, ότι… τα «καλύτερα» έρχονται για Παιδεία και Υγεία που θα «ξαπλώσουν» στο «κρεβάτι» του Προκρούστη. Ισως από εκεί να προκύπτει και το… «συνεχίζουμε» της υπουργού…