Ο Μιχαλολιάκος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα

...ταυτόχρονα επιδίδεται σε αντικομμουνιστικό παραλήρημα

| 17/09/2015

«Την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι την αναλαμβάνουμε, αλλά ποινική ευθύνη δεν υπάρχει» ομολόγησε κυνικά, μιλώντας στo real FM, ο υπόδικος αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. Για την μη ύπαρξη ποινικής ευθύνης μάλιστα, ανέτρεξε στις υποθέσεις Τεμπονέρα και Λαμπράκη λέγοντας «τότε γιατί δεν υπήρχε ποινική ευθύνη για τη δολοφονία Τεμπονέρα ή του Λαμπράκη;».

Υπενθυμίζουμε ότι αμέσως μετά από τη δολοφονία του Π. Φύσσα σύσσωμη η ηγεσία της Χρυσής Αυγής απέρριπτε κάθε καταλογισμό ευθύνης στην οργάνωση. 

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα:

Η δήλωση έρχεται λίγες ώρες πριν την μαύρη επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, τρεις ημέρες πριν τις εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη, αλλά και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη της νεοναζιστικής συμμορίας. Έχει, δε, ιδιαίτερη σημασία να ακούσει κανείς ολόκληρη την τοποθέτηση του Νίκου Μιχαλολιάκου στον ραδιοφωνικό σταθμό, καθώς ανάμεσα σε άλλα προβαίνει σε ένα αντικομμουνιστικό παραλήρημα που ξαναφέρνει στο προσκήνιο την επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων. Προτού εκπλαγούμε με το μίσος που διαπνέει τις συγκεκριμένες αναφόρές και προτού τις θεωρήσουμε εξτρεμιστικές, ας έχουμε κατά νου ότι σε ένα βαθμό ο αντικομμουνισμός αποτελεί επίσημη ιδεολογία της Ε.Ε πάνω στην οποία βασίστηκε το εφιαλτικό νομοθετικό πλαίσιο σε βαλτικές χώρες , Ουκρανία, Πολωνία, Τσεχία κτλ….

Ακολουθεί ολόκληρο το ηχητικό αρχείο: