Στήλη: DiscLab
Νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία (Συλλογική Στήλη)

Mανιτάρης Κάππα: Soundtrack

Το soundtrack του βιοδικτύου…

| 18/04/2017

17904413_792571650909908_4240563762939901283_n

Ένα soundtrack για ένα βιβλίο δεν είναι και το πιο συνηθισμένο πράγμα στην εγχώρια μουσική παραγωγή. Βέβαια όταν ο συγγραφέας του βιβλίου είναι ταυτόχρονα και μουσικός όλα μπορούν να συμβούν.

Ο Ανδρέας Ασημακόπουλος, των Μαύρη Μαγιονέζα, είναι ο άνθρωπος πίσω από την σύλληψη και τη συγγραφική εκτέλεση του «Οι Απίστευτες περιπέτειες του κυρίου Μανιτάρη Κάπα», το οποίο έχει παρουσιαστεί ήδη από toperiodiko.gr.

Για αυτό το βιβλίο λοιπόν ο Ασημακόπουλος έχει συνθέσει 12 κομμάτια τα οποία ακολουθούν την αφήγηση εν ήδη soundtrack. Συνθέσεις που χαρακτηρίζονται από μια crossover φιλοσοφία με ηλεκτρονικά μοτίβα και κοφτερές κιθάρες, τα περισσότερα σε γρήγορους ρυθμούς, ακολουθώντας την ένταση που δημιουργεί η εξέλιξη της αφήγησης.

Πραγματικά έχει ενδιαφέρον η προσπάθεια να διαβαστεί ένα βιβλίο, ειδικά τέτοιου χαρακτήρα, ταυτόχρονα με την ακρόαση των κομματιών που συνοδεύουν ηχητικά τη πλοκή του. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το soundtrack δεν ακούγεται και μόνο του. Ακούγεται, αλλά η μη εμπλοκή με το βιβλίο στερεί από την μουσική το concept στο οποίο αναφέρεται.

Όσοι έχουν αγαπήσει τα σάουντρακ τύπου The Matrix, ή Swordfish, με τους big beat ήχους και τις μεταλλικές κιθάρες θα βρουν στο «Μανιτάρη» μια οικεία αισθητική, αν και στο σάουντρακ του Μανιτάρη θα ακούσει κανείς και φανκ επιρροές και ανατολίτικα γυναικεία φωνητικά.

Ο Ασημακόπουλος είναι υπεύθυνος για τους στίχους, τις κιθάρες, το σχεδιασμό του ήχου και τη μουσική παραγωγή. Το σάουντρακ φιλοξενεί μια σειρά φιλικές συμμετοχές όπως του Γιώργου Γεωργόπουλου στο μπουζούκι, του Γιώργου “magic” Μαγγιώρου και του Κώστα Δομενικιώτη στο ηλεκτρικό μπάσο, της Άννας Λιάκου στα φωνητικά εφέ, του Φίλη “De Lao” Λαόπουλου και του Λευτέρη Μαρκαντωνάκη στις ηλεκτρικές κιθάρες και τέλος των Shy Nee και D3stλb1lized στη πρόσθετη παραγωγή.

18010571_792571044243302_5880542766906642825_n

Ο τρόπος για να αποκτήσετε και ακούσετε το άλμπουμ είναι να ακολουθήσετε το link που θα βρείτε στο εσωτερικό του βιβλίου. Βέβαια θα πρέπει να αποκτήσετε το βιβλίο για να το κάνετε αυτό, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα ίσα, ίσα που θα βγείτε διπλά κερδισμένοι….

Κατά βάθος θα ήθελε να παίζει μουσική, αλλά επειδή αυτό το τρένο χάθηκε, γράφει για αυτή και βέβαια όχι από επάγγελμα αλλά από πάθος. Έπειτα από πολυετή θητεία σε περιοδικά και εφημερίδες κατέληξε στο απάνεμο(;) λιμάνι του toperiodiko.gr…