Στήλη: DiscLab
Νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία (Συλλογική Στήλη)

Tης Νύχτας Τα Βελούδα: Νίκου Καρούζου, Θρίαμβος Χρόνου| Εκδόσεις Απόπειρα

DiscLab : νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία.

| 10/09/2015

DiscLab: Εδώ που κοινοποιούνται οι πιο θορυβώδεις έρευνες που διεξάγονται στα σκοτεινά μας εργαστήριά, με στόχο νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία. Εδώ ο Μιχάλης Παπαμακάριος με τον δίσκο “Νίκου Καρούζου, Θρίαμβος Χρόνου” από τον Σαράντη Κωστάκη και την μπάντα του Της Νύχτας Τα Βελούδα.

[br]

 

Της Νύχτας Τα Βελούδα - Θριάμβος Χρόνου[br]

Tης Νύχτας Τα Βελούδα

Νίκου Καρούζου Θρίαμβος Χρόνου

CD Εκδόσεις Απόπειρα

Του Μιχάλη Παπαμακάριου

[br]

Στην εγχώρια μουσική υπάρχει μεγάλη παράδοση στις μελοποιήσεις ποιητών. Ο Καρούζος βέβαια δεν πρέπει να είναι από τους συχνά μελοποιημένους. Από  17 του ποιήματα για τη μικρή Μαρία Καράλογλου, ο Σαράντης Κωστάκης και η μπάντα του επέλεξαν 12 τα οποία μελοποίησαν και έπαιξαν σε ροκ δρόμους και αισθητική.

Τον λόγο δεν θα τον αποκαλύψουμε, (αν και είναι βαθιά συναισθηματικός) θα τον μάθουν όσοι αποκτήσουν το cd από τις εκδόσεις Απόπειρα. Όσοι έχουν μελοποιήσει και παίξει ποίηση αντιμετωπίζουν πάντα το ερώτημα του πώς να αντιμετωπίσουν μουσικά το υλικό τους. Το παρόν άλμπουμ απαντά κινούμενο σε αφηγηματικό στυλ, χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις.

Προφανώς οι Της Νύχτας τα Βελούδα πίστευαν ότι με αυτό τον τρόπο υπηρετείτε καλύτερα η ποίηση του Καρούζου. Ο δίσκος σου αφήνει μια γλυκιά αίσθηση, αν και προσωπικά θα ήθελα πιο ανεβασμένες τις δυναμικές του.

Ιδιαίτερα καλαίσθητο και το ένθετο, όπως αρμόζει άλλωστε σε μια τέτοια περίπτωση, στο οποίο υπάρχουν και τα 17 ποιήματα του Καρούζου, μαζί με τα 3 σημειώματα του ποιητή, δηλαδή ολόκληρη η ποιητική συλλογή, στη χρονολογική σειρά δημιουργίας τους, όπως ακριβώς είναι και στο βιβλίο, εκτός βέβαια δύο εξαιρέσεων λόγω τίτλου και επιλόγου.

[hr]

Ακούστε μουσική από αυτή τη νέα κυκλοφορία εδώ : 

[hr]

[hr]

Ακούστε συνέντευξη της μπάντας του Σαράντη Κωστάκη για αυτή την δουλειά:

[hr]

Κατά βάθος θα ήθελε να παίζει μουσική, αλλά επειδή αυτό το τρένο χάθηκε, γράφει για αυτή και βέβαια όχι από επάγγελμα αλλά από πάθος. Έπειτα από πολυετή θητεία σε περιοδικά και εφημερίδες κατέληξε στο απάνεμο(;) λιμάνι του toperiodiko.gr…