Νέο κύμα μίσους στην Λέρο: Επίθεση σε πρόσφυγες στο δρόμο για το hot-spot

"Ποιός οπλίζει το χέρι των φασιστών" αναρωτιέται το Δίκτυο Ομάδων Αλληλεγγύης Δωδεκανήσου.

| 04/05/2017

Mια ακραία κατάσταση, με συντονισμένες επιθέσεις φασιστών σε πρόσφυγες και μετανάστες στην Λέρο, αποκαλύπτει το  Δίκτυο Ομάδων Αλληλεγγύης Δωδεκανήσου.

Πιο συγκεκριμένα, πάντα σύμφωνα με τις καταγγελίες του Δικτύου, το βράδυ της Τρίτης 2 Μαΐου, την ώρα που πρόσφυγες επέστρεφαν στο  hot-spot, δέχθηκαν επίθεση από μια ομάδα ατόμων, κινούμενη με μηχανάκια και καλυμμένα τα χαρακτηριστικά και τις πινακίδες του,«σα συμμορία».

LEROSrefugees-1021x576

Η επίθεση ήταν ιδίαιτερα σφοδρή, με εργαλεία ρόπαλα και μαχαίρια. Το αποτέλεσμα ήταν να σταλθούν στο νοσοκομείο συνολικά 14 πρόσφυγες, από τους οποίους οι 4 παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση. Την αμέσως επόμενη μέρα, έγινε και δεύτερη επίθεση, αυτή την φορά στο Λακκί.

«Ποιός οπλίζει το χέρι των φασιστών; Πρόκειται για τα ίδια χέρια που χτύπησαν πέρσι τον Ιούλιο στη Λέρο, που στοχοποίησαν αλληλέγγυους, που έσπειραν το ρατσιστικό τους μίσος και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

ΛΕΡΟΣ-1021x576

«Δηλώνουμε απερίφραστα, ως Δίκτυο Ομάδων Αλληλεγγύης Δωδεκανήσου, ότι τέτοιες ενέργειες δε θα γίνουν ανεκτές. Καλούμε τους νησιώτες να απομονώσουν τις ρατσιστικές ξενοφοβικές φασιστικές χρυσαυγίτικες φωνές που επιδιώκουν να δηλητηριάζουν συνειδήσεις και να μπολιάζουν ιδιαίτερα τη νέα γενιά με άγρια ένστικτα ανθρωποφαγίας και βαρβαρότητας. Να σταματήσουν οι φασιστικές επιθέσεις! Η αλληλεγγύη θα νικήσει! Με τους πρόσφυγες θα ζήσουμε μαζί!», καταλήγει.

 Ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλλιας, καταδίκασε το περιστατικό, χαρακτηρίζοντάς  το ως μεμονωμένο.

Mε πληροφορίες από το tvxs