Νεκρός από ισραηλινά πυρά ο διαδηλωτής- σύμβολο Ibrahim Abu Thuraya,

Ο γνωστός διαδηλωτής ΑμΕΑ είχε χάσει και τα δύο του πόδια σε ισραηλινό βομβαρδισμό- φαίνεται όμως πως αυτό δεν ήταν αρκετό...

| 16/12/2017

Είχε χάσει και τα δύο του πόδια σε ισραηλινό βομβαρδισμό όμως δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται- μέχρι που οι σφαίρες του Ισραήλ τον ανάγκασαν.

Η λωρίδα της Γάζας γνωρίζει άλλη μία από τις, δυστυχώς πολύ συνηθισμένες, περιόδους κρίσης εξαιτας της κυνικότητας του ακροδεξιού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και των δηλώσεων του περί αναγνώρισης της Ιερουσαήλ ως πρωτεύουσας του κράτους του Ισραήλ, μια απόφαση που σχεδόν απομόνωσε τις ΗΠΑ στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ.

Χθες, σε άλλη μια δυναμική κινητοποίηση των Παλαιστινίων, οι ισραηλινοί στρατιώτες  απάντησαν με πραγματικά πυρά και  σκότωσαν εν ψυχρώ τέσσερις Παλαιστίνιους ενώ τραυμάτισαν άλλους 160.

Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και ο 29χρονος Παλαιστίνιος  Ibrahim Abu Thuraya, ο οποίος παρόλο που είχε χάσει και τα δύο του πόδια, συνέχιζε αμείωτο τον αγώνα κατά της Ισραηλινής Κατοχής συμμετέχοντας ενεργά στις διαδηλώσεις. Ο Ibrahim έχασε τα πόδια του το 2008, μετά από αεροπορική βομβιστική επίθεση των Ισραηλινών στη Γάζα. Ο Ibrahim πυροβολήθηκε  στο κεφάλι και έπεσε νεκρός.

Δυο μέρες πριν την δολοφονία του από του ισραηλινούς, ο Ibrahim είχε δηλώσει: «Αυτή η γη είναι η γη μας, δεν πρόκειται να την εγκαταλείψουμε, η Αμερική πρέπει να αποσύρει τη δήλωση της» ενώ πρόσθεσε «Το πιο σημαντικό είναι ότι ερχόμαστε εδώ για να περάσουμε ένα μήνυμα στον Σιωνιστικό στρατό κατοχής ότι ο παλαιστινιακός λαός είναι ένας ισχυρός λαός».

 

Με πληροφορίες από το tvxs.gr