Οι Times αποκαλύπτουν σχέδιο ανατροπής της ελληνικής κυβέρνησης

... από το Βερολίνο.

| 02/07/2015

Μία από τις πιο απροκάλυπτες και επιθετικές παραδοχές σε μία από τις μεγαλύτερες και πιο γνωστές εφημερίδες , τους Times του Λονδίνου, είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες… Συγκεκριμένα ο Bruno Waterfield σε άρθρο του επικαλείται κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος του Βερολίνου που κατ’ αρχήν δηλώνει πως “η Ελλάδα δεν θα πάρει ούτε σεντ στο βαθμό που παραμένουν στη θέση τους ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης”…

Δεν δημοσιεύτηκε σε μπλογκ, ούτε σε κάποια αμφιβόλου πιστότητας εφημερίδα ή site και σίγουρα αποτελεί κορύφωση της επιθετικότητας των κεντροευρωπαϊκών πολιτικών και επιχειρηματικών λόμπι προς την ίδια τη θέληση του ελληνικού λαού για αποφυγή των σχεδίων της περαιτέρω δυσχέρανσης του βιωτικού τους επιπέδου.

«Αν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας παραμείνουν στη θέση τους, ακόμα και έπειτα από ένα “ναι” στο δημοψήφισμα της Κυριακής, τότε η Αθήνα δεν έχει καμία ελπίδα για ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης» φέρεται να είπε ο κορυφαίος πολιτικός, όπως αναφέρει το δημοσίευμα χωρίς να αποκαλύπτει όμως το όνομα του.

Μπλόκο στους “κομμουνιστές”

Μάλιστα, η εφημερίδα αναφέρει πως ο Γερμανός ανώτατος αξιωματούχος εμφανίζεται απόλυτα βέβαιος πως και οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Ανγκελα Μέρελ, αλλά και οι Βαυαροί σύμμαχοί τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), θα μπλοκάρουν οτιδήποτε ζητήσουν οι «κομμουνιστές» όπως χαρακτηρίζει τα μέλη της κυβέρνησης Τσίπρα ο Γερμανός πολιτικός.

Αναφορικά με το πολιτικό  μέλλον της Ελλάδας ο Γερμανός αξιωματούχος φέρεται να έχει δηλώσει στην εφημερίδα: «Θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσει το “ναι”. Μετά θα χρειαστούμε μια νέα κυβέρνηση, και μετά θα πρέπει να επιβάλλουμε μέτρα». Παράλληλα, αποκαλύπτει τα μυστικά ραντεβού που ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς έχει προκειμένου να «σπάσει το κίνημα του ΣΥΡΙΖΑ».

Οι Times του Λονδίνου σημειώνουν πως σύμφωνα με τους κανόνες του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), για την εκταμίευση οποιουδήποτε πόρου διάσωσης, τότε η Bundestag, όπως και τα κοινοβούλια των υπόλοιπων κρατών-μελών της ευρωζώνης, έχει δικαίωμα veto και να μπλοκάρει το οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα, όπως αυτό που ζήτησε χθες η Ελλάδα.

Ο σκοπός:

Ο σκοπός κατά τα λεγόμενα του Γερμανού αξιωματούχοι είναι να δημιουργηθεί μια «κυβέρνηση τεχνοκρατών» ως προϋπόθεση για ένα νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης, η οποία θα απαρτίζεται και από μετριοπαθή μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αποφευχθούν οι εκλογές. Οσο για το αν τελικά επικρατήσει το «όχι» και ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθήσει να παραμένει στην εξουσία, τότε «όλα τελείωσαν», καταλήγει ο «ανώνυμος» Γερμανός πολιτικός.