Ολοι σήμερα στο αντιρατσιστικό - αντιφασιστικό συλλαλητήριο!

Συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 3 μμ και πορεία στα γραφεία της ΕΕ

| 19/03/2016

Ολοι σήμερα στο συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 3 το απόγευμα και στην πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης! Αλληλεγγύη στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που πνίγονται στην Μεσόγειο, παγώνουν στην Ειδομένη, πυρπολούνται στην Γερμανία, «εκκαθαρίζονται» στο Καλαί.

Σήμερα, στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, διαδηλώνουμε!

Αντίσταση στον δολοφονικό κυνισμό της ΕΕ, στους φράχτες που υψώνονται παντού, στο ΝΑΤΟ που στέλενται να πνίγει τους πρόσφυγες, στα προσφυγικά και μεταναστευτικά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, στις μαζικές απελάσεις προσφύγων και μεταναστών, στις συνεχιζόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Μ.Ανατολή, την Ασία, την Αφρική.

Αντίσταση στην αναγόρευση του Ερντογάν σε συνοριοφύλακα της ρατσιστικής ΕΕ – φρούριο και της Τουρκίας σε «ασφαλή χώρα», με χρηματοδότηση 6 δις για να στερήσει από τους πρόσφυγες  το δικαίωμα στη ζωή, όταν βομβαρδίζει τους Κούρδους και ισοπεδώνει πόλεις και χωριά, όταν κλείνει εφημερίδες, φυλακίζει πανεπιστημιακούς και αριστερούς.

Αντίσταση στην αποφυλάκιση του χρυσαυγίτη Ρουπακιά, δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, στον φασισμό και τον ρατσισμό. Την ίδια ώρα, που, όπως καταγγέλει η ΚΕΕΡΦΑ, οι αστυνομικοί που φρουρούν, το κατά τα άλλα «ανοιχτό» κέντρο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ανέλαβαν να παρεμποδίσουν την επικοινωνία αντιπροσωπείας της ΚΕΕΡΦΑ Κερατσινίου, οι οποίοι μοίραζαν κάλεσμα στα φαρσί για το σημερινό συλλαλητήριο

«Συγκεκριμένα έπαιρναν από τα χέρια των προσφύγων τις προκηρύξεις και πλακάτ και τα έσκιζαν, εμποδίζοντας τους να τα πάνε μέσα στο στρατόπεδο. Μόλις προχθές φασιστοειδή έσπασαν το κεντρικό περίπτερο της ΚΕΕΡΦΑ στα Προπύλαια. Αποθρασύνονται μπροστά και στην απελευθέρωση του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, του Ρουπακιά που θα βγει από τη φυλακή την Παρασκευή στις 18 Μάρτη».

Αλλά, φυσικά, «τίποτα δεν θα μπορέσει να σταματήσει την μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 19 Μάρτη στην Ομόνοια, όσες κατασταλτικές προσπάθειες και να κάνει η κυβέρνηση, όσες επιθέσεις στην νύχτα και να κάνουν τα φασιστοειδή. Η  ΕΕ ετοιμάζει τη σύνοδο κορυφής για να προχωρήσει σε συμφωνίες που θα πνίγουν ακόμη περισσότερους στο Αιγαίο και στα ποτάμια. Στέλνει το  ΝΑΤΟ και αναθέτει στον Ερντογάν να φυλακίζει μαζικά τους πρόσφυγες στη Τουρκία. Όλα αυτά τα στηρίζει η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την ώρα που παριστάνε την συγκινημένη για την προσφορά του κινήματος αλληλεγγύης…Ντροπή! Να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει  το Σάββατο 19 Μάρτη…».