ΟΥΚ: Παλιά θέλανε να σκοτώσουν Αλβανούς, τώρα επιμένουν να πάρουμε την Πόλη!

Ευγενικό όραμα, θα χρειαζόταν μόνο μερικά εκατομμύρια νεκρών για να υλοποιηθεί...

| 26/03/2015

Και το όνειρο μας είναι / στην Πόλη εμείς να μπούμε / σημαία να υψώσουμε / τον ύμνο εμείς να πούμε, ακούγονται να φωνάζουν (στο 1.24) σε βίντεο που αναρτήθηκε στο youtube, οι άνδρες της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών (κεντρ. φωτογραφία:  Intime ) :

Γίνεται σαφές ότι οι παλιές εθνικιστικές, ακροδεξιές, αλυτρωτικές και αιμοβόρες συνήθειες συγκεκριμένων κύκλων στον στρατό δεν κόβονται εύκολα. Η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  θα μπορούσε κάποιος να προσδοκά ότι θα ήθελε να αλλάξει τέτοιες νοοτροπίες και καταστάσεις, όχι μόνο λόγω “αισθητικής” και “ιδεολογίας”, αλλά λόγω ουσίας : είναι σαφές ότι οι κύκλοι που εκτρέφουν τέτοια φαινόμενα καθόλου ήσυχοι δεν θα περιμέναμε να μείνουν απέναντι σε μία στοιχειωδώς αριστερή πολιτική ή πολύ περισσότερο απέναντι στην περαιτέρω ριζοσπαστικοποίηση του ίδιου του λαϊκού παράγοντα.

Όμως ακόμη κι αν συμφωνήσουμε (που συμφωνούμε) με τυχόν αιτιάσεις, ότι υπάρχουν δομικά ζητήματα στο στράτευμα που δεν αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη (όπως και σε πολλούς άλλους τομείς του “βαθέως κράτους”), η συγκατοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική εξουσία με τους ΑΝΕΛ και η τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου στο χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Άμυνας (αλλά και η ανεξέλεγκτη όπως και πληθωρική παρουσία του μέχρι τώρα εκεί : Ίμια, Κύπρος) , μόνο ερωτηματικά και αμφιβολίες θα μπορούσε να δημιουργεί για το κατά πόσο ισχύουν τέτοιες προσπάθειες – επιδιώξεις.

Πως θα αντιδράσει λοιπόν επίσημα η κυβέρνηση; Εδώ δεν υπάρχει άλλωστε ζήτημα… τρόικας, δανεισμού ή έξωθεν εκβιασμών. Ελπίζουμε να αντιλαμβάνεται ότι εξωτερική πολιτική μπορεί να κάνει η ίδια και όχι αυτοί που δίνουν τα συνθήματα στους ΟΥΚάδες. Σήμερα πάντως ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για όσα διημείφθησαν χτες.

Να υπενθυμίσουμε τέλος πως στην αντίστοιχη παρέλαση του 2010, πάλι βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών παρήλασαν φωνάζοντας: «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ», «Τους λένε Σκοπιανούς, τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματα απ’ αυτούς», «Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό» και άλλα παρόμοια μισαλλόδοξα συνθήματα: