Ο ένοχος Λίμπερμαν, για το αθώο αίμα...

«Δεν υπάρχουν αθώοι στην Γάζα» «διαπίστωσε» ο Ισραηλινός υπουργός «΄Αμυνας»

| 08/04/2018

Με το αίμα των τουλάχιστον 30 Παλαιστινίων, ανάμεσά τους πολλών εφήβων, που ο ισραηλινός στρατός σκότωσε στην Γάζα τις τελευταίες μέρες να είναι ακόμη νωπό, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Άβιγκντορ Λίμπερμαν, σε μια χαρακτηριστική εκδήλωση κυνισμού δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν αθώοι στη λωρίδα της Γάζας, όλοι συνδέονται με τη Χαμάς».

Μιλώντας στη δημόσια ισραηλινή ραδιοφωνία, ο Λίπερμαν συνέχισε απτόητος, ότι «όλοι μισθοδοτούνται από τη Χαμάς και όλοι οι μαχητές που προσπαθούν να μας προκαλέσουν και να διασχίσουν τα σύνορα είναι μαχητές της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς». Μια δήλωση που ελάχιστα απέχει από την αντίδραση του Λευκού Οίκου στην δεύτερη Μ. Παρασκευή στη Γάζα καθώς καταδίκασε «τους Παλαιστινίους ηγέτες που στέλνουν τα παιδιά και τους νέους να σκοτωθούν στο φράχτη της Γάζας» και  ως μέτρο παρότρυνε τους διαδηλωτές να μένουν 500 μέτρα από τη διαχωριστική γραμμή. Κάπου πίσω από όλα αυτά, χάθηκε μια απόπειρα αντίδρασης του ΓΓ του ΟΗΕ Γκουτιέρες, ο οποίος τόλμησε να κάνει λόγο για χρήση «υπερβολικής βίας» από ισραηλινής πλευράς.

Δεν υπάρχει δύναμη κατοχής στην ιστορία που να μην χρησιμοποίησε άλλοθι για τις σφαγές που έκανε. Οι ναζί, για παράδειγμα, κάλυπταν την βαρβαρότητα των οργανωμένων και προσχεδιασμένων σφαγών σε Δίστομο, Καλάβρυτα, Κοκκινιά, Χορτιάτη, Κοντομάρι κλπ πίσω από την «δικαιολογία» των «αντιποίνων». Ενώ το Ολοκαύτωμα ενάντια στον εβραϊκό λαό, στους Ρομά, τους κομμουνιστές, τους ομοφυλόφιλους και τους Σλάβους είχε και τα ανάλογα ιδεολογήματα να το συνοδεύουν.

Έτσι, για το καθεστώς του Τελ Αβίβ, το να σκοτώνεις παιδιά στην Γάζα, είτε με σφαίρες και βόμβες, είτε από πείνα και αρρώστιες λόγω του απάνθρωπου αποκλεισμού, είναι ένα είδος… «άμυνας» απέναντι στην Χαμάς.

Στην πραγματικότητα, η δήλωση του Λίμπερμαν δεν εκπλήσσει. Απλά η καταγραφή της έχει και μια ακόμη σημασία, πέραν των προφανών: Μόλις τον περασμένο Νοέμβριο, Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρος εμβάθυναν την στρατιωτική συνεργασία τους, με την πρώτη τριμερής συνάντηση των υπουργών Αμυνας των τριών χωρών στην Αθήνα. Οι τρεις υπουργοί Π. Καμμένος, Αβιγκντόρ Λίμπερμαν και Χριστ. Φωκαΐδης συμφώνησαν στη δημιουργία μόνιμης επιτροπής η οποία θα προετοιμάζει τις τριμερείς υπουργικές συναντήσεις που θα πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση.

Και δεν πέρασαν παρά λίγες μέρες από τις 30 Μάρτη που ολοκληρώθηκε η αεροναυτική άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ, στο «πνεύμα» της «πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής» της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτής με την οποία «ντύνεται» η επίσκεψη του Τσίπρα στο Κίεβο και οι «χαριεντισμοί» με τον Ποροσένκο, την ώρα που ο ουκρανικός στρατός και τα ναζιστοτάγματα ματοκυλούν τον λαό του Ντονμπάς. Και αυτής που δεν εμποδίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό να έχει… με τον «Μπέντζαμιν» – όπως προσφώνησε τον Ισραηλινό ομόλογό του – «μια θερμή και πολύ ουσιαστική συζήτηση για την ενίσχυση όλου του φάσματος των διμερών μας σχέσεων», την ώρα που η δολοφονική μηχανή του ισραηλινού στρατού είχε σπάσει ένα ακόμη ματωμένο ρεκόρ της χρονιάς το 2016 με 32 νεκρά παιδιά.

Από εκείνα… που «δεν είναι αθώα» κατά τον Λ;ίμπερμαν…

Γεννήθηκε – και αυτή είναι μία από τις ελάχιστες βεβαιότητες που έχει – το 1970. Πουλούσε την εργατική του δύναμη επί χρόνια στον έντυπο και τον ηλεκτρονικό Τύπο. Μέχρι που του έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι ήταν το μόνο πράγμα που φοβόταν. Τώρα «αναρρώνει» στο Περιοδικό. Ελπίζει, για πάντα.