Ο heavy συναυλιακός χάρτης του Σεπτέμβρη στην Αθήνα

Stay heavy and support the locals!

| 01/09/2014

Σκέφτεστε ακόμα πώς θα την παλέψετε τώρα που τέλειωσε το καλοκαίρι; Μα φυσικά με μουσική heavy αποχρώσεων! Είναι τόσα τα ωραία πράγματα που παράγει η εγχώρια μουσική σκηνή που τα μεγάλα ονόματα του εξωτερικού δεν θα μας απασχολήσουν παρά ελάχιστα αυτόν τον μήνα.

Ο Σεπτέμβρης είναι ο πρώτος μήνας του Φθινοπώρου. Είναι δηλαδή ο μήνας που καταλαβαίνεις ότι τέλειωσε το καλοκαίρι. Είναι ο μήνας που ξεκινούν πολλά από τα βασικά της ζωής, όπως η δουλειά, το σχολείο, το πανεπιστήμιο, το γήπεδο, το γήπεδο, το γήπεδο… Συνήθως το Σεπτέβρη αναπολούμε όσα έγιναν τους περασμένους μήνες ξεχνώντας ότι έχουμε μπροστά μας άλλους τέσσερις γεμάτους μήνες μέχρι να τελειώσει ο χρόνος. Για αυτό πολλές φορές μιλάμε για τις συναυλίες της χρονιάς βάζοντας το όριο μέχρι το καλοκαίρι και τα μεγάλα φεστιβάλ. Ευτυχώς, φέτος είδαμε φοβερές συναυλίες μέχρι τώρα και η προσμονή για τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου είναι μεγάλη. Ο συναυλιακός Σεπτέμβρης είναι εδώ για να δικαιώσει την προσμονή μας και να μας δείξει ότι πλέον υπάρχει άπειρη καλή μουσική εκεί έξω. Αρκεί να στηρίζουμε και τη ντόπια σκηνή βέβαια.

live

Αρπάξτε τις ατζέντες σας και σημειώστε τις ημερομηνίες. Ακολουθούν κάποιες συναυλιακές προτάσεις για τον πρώτο μήνα του Φθινοπώρου. Stay heavy and support the locals!

12-13 Σεπτεμβρίου: ΨΧ 2014 – Φεστιβάλ νέας ελληνικής ψυχεδελικής μουσικής

«Το BIOS παρουσιάζει το ΨΧ, ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στη νέα ελληνική ψυχεδελική μουσική. Το ΨΧ επιχειρεί να χαρτογραφήσει το νέο κιθαριστικό ήχο με ψυχεδελικές αναφορές και καλεί μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εγχώρια μουσικά σχήματα στο Ρομάντσο στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα και στα Δημήτρια στη Θεσσαλονίκη στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου». Με αυτά τα λόγια μας συστήνεται ένα νέο διήμερο γεμάτο νότες που θα μας ταξιδέψουν σε μια άλλη διάσταση, σε έναν άλλον κόσμο, πιο πειραματικό, πιο κιθαριστικό, πιο «μπερδεμένο». Στο διήμερο της Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5), εμφανίζονται μερικές από τις καλύτερες εγχώριες DIY μουσικές μπάντες του είδους: The Noise Figures, Prins Obi & the Dream Warriors, My Drunken Haze, Chinese Basement, The Steams, BLML, Bazooka, Circassian, Alien Mustangs και Acid Barretts. Αναμένουμε ακόμα την ανακοίνωση του line-up που θα εμφανιστεί στη Θεσσαλονίκη.

ψχ-ρομαντσο

12 Σεπτεμβρίου: The Big Nose Attack, with special friends: Super Puma, 7-Odds

Το ιδαίτερο blues rock ντουέτο που ακούει στο όνομα The Big Nose Attack θα ανέβει στη σκηνή του An Club στις 12 Σεπτεμβρίου για να παρουσιάσει το δίσκο του «Paint It Blue». Στην παρέα θα είναι και οι special friends Super Puma και 7-Odds για να συμπληρώσουν μια βραδιά ξεχωριστή.

bna

13 Σεπτεμβρίου: Paradise Lost

Πέρασαν ήδη δύο χρόνια από τότε που οι Paradise Lost έπαιξαν για τελευταία φορά μπροστά στο ελληνικό κοινό. Ήταν 1 Ιουλίου 2012 όταν και βγήκαν στη σκηνή του Rockwave με ντάλα ήλιο, ντυμένοι στα μαύρα και ένα χάλια ήχο που τους ανάγκασε να κατέβουν νευριασμένοι πριν καν ολοκληρώσουν το setlist τους. Όσοι τους είχαμε χαρεί ένα χρόνο νωρίτερα που έπαιξαν ολόκληρο το ε-κ-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ό «Draconian Times», δεν απογοητευτήκαμε και τόσο. Άλλωστε, μπορεί στο Rockwave να μην απέδωσαν τα αναμενόμενα, αλλά το «Tragic Idol» που είχαν μόλις κυκλοφορήσει, ήταν υπεραρκετό για να μας κρατήσει ζεστούς μιας και η επιστροφή στον παλιό καλό σκληρό ήχο είναι οριστική. Έτσι, στα πλαίσια της περιοδείας τους για το support του νέου δίσκου που θα κυκλοφορήσει σύντομα, οι Paradise Lost μας επισκέπτονται για ακόμα μία φορά με δύο συναυλίες σε Αθήνα (Stage Volume 1) και Θεσσαλονίκη (Principal Club Theater) στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.

paradise lost

18 Σεπτεμβρίου: My Turn, The Vagabonds 77, One Last Round, King Medicine

Η ευρωπαϊκή περιοδεία (μία ακόμη…) των ντόπιων χαρντκοράδων My Turn ξεκινάει από την Αθήνα, παρέα με φίλους από την local hardcore/punk σκηνή. Οι My Turn δεν είναι από τα συγκροτήματα που βάζουν εύκολα κώλο κάτω. Τρέχουν, τρέχουν, τρέχουν, παίζουν, παίζουν, παίζουν. Αυτή η σκληρή δουλειά, το πείσμα και η θέληση τους έφεραν μέχρι εδώ. Στις 18 Σεπτεμβρίου θα μοιραστούν τη σκηνή του An Club μαζί με τους The Vagabonds 77, τους One Last Round και τους King Medicine (πρώην Another One Falls), τρία ντόπια συγκροτήματα γνωστά στους περίεργους που είναι μυημένοι στα ντόπια πάνκικα diy μουσικά πράματα. Στις 19 του Σεπτέμβρη οι My Turn πάνε στο Βόλο, στις 20 στη Θεσσαλονίκη και από τις 21 Σεπτέμβρη μέχρι τις 5 Οκτώβρη ξεκινά η ευρωπαϊκή τους περιοδεία με ενδιάμεσες στάσεις τη Λιουμπλιάνα, τα Σκόπια, το Νόβι Σαντ και άλλες ακόμα πόλεις.

my turn

19 Σεπτεμβρίου: Sadhus (The Smoking Community), with: Gomgoma, Korsikov, Monk

H Bring Your Own Stuff Entertainment μαζεύει τέσσερις από τις πιο βαριές μπάντες της εγχώριας sludge/heavy σκηνής και μας τις δίνει όλες μαζί σε μία μέρα. Στις 19 Σεπτεμβρίου στο An Club οι μπαρουτοκαπνισμένοι Πειραιώτες Sadhus (The Smoking Community) θα παρουσιάσουν τον πρώτο και ομότιτλο δίσκο τους. Συνοδοιπόροι σε αυτήν την παρουσίαση θα είναι οι Gomgoma από τη Χαλκίδα, οι Korsikov, επίσης Αθηναίοι, και οι Monk από τη Σύρο. Όλη η Ελλάδα μια μεγάλη heavy αγκαλιά!

sadhus

20 Σεπτεμβρίου: Universe 217

Όσοι δεν ξέρετε τους Universe 217, χάνετε την πιο συγκλονιστική γυναικεία φωνή της χώρας. Θα μπορούσα να τελειώσω κάπου εδώ και να σας αφήσω να ανακαλύψετε μόνοι σας το πότε (20 Σεπτεμβρίου), το που (Τριανόν) και το γιατί (live παρουσίαση νέου δίσκου) θα εμφανιστούν οι Universe 217 ξανά μπροστα σε κοινό. Όσοι τους είδατε τον Ιούλιο να ανοίγουν για τους Neurosis, στο καλύτερο συναυλιακό γεγονός εδώ και χρόνια, έχετε την ευκαιρία να τους δείτε και πάλι. Μονάχους αυτοί τη φορά. Και με ολοκαίνουργια τραγούδια. Και με την doom ατμόσφαιρα να είναι πάντα εκεί.

u217

20 Σεπτεμβρίου: Χαοτικό Τέλος, Antimob, Bad Trip, Cut Off, Sarabante, Ruined Families

Κάπου εδώ τελειώνουν τα αστεία. Στις 20 Σεπτεμβρίου, στον ιστορικό χώρο του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής, θα συμβεί ένα ολοκαύτωμα, μία ισοπέδωση, ένας όλεθρος. Μερικές από τις καλύτερες DIY μπάντες της γενιάς μας θα παίξουν όλες μαζί για την οικονομική ενίσχυση του αυτοοργανωμένου συναυλιακού εγχειρήματος ΚΑΤΑΡΑ214. Οι βετεράνοι Χαοτικό Τέλος θα συναντήσουν τους εθιστικούς Antimob, τους ποστ ταξιδιάρηδες Bad Trip, τους ψεκάστε-σκουπήστε-τελειώσατε Cut Off, τους ισοπεδωτικούς Sarabante και τους οδοστρωτήρες Ruined Families. Το moshpit θα επιβάλλεται σε όλους και θα ξεχωρίσει τους άντρες από τα παιδιά και τις γυναίκες από τα κορίτσια. Όποιος χάσει τέτοια συναυλία για οποιονδήποτε λόγο, θα είναι το λιγότερο φλώρος.

fuck yeah