Πετράλωνα: Τραμπούκικη επίθεση στον Κοινωνικό Χώρο της κατάληψης πρώην ΠΙΚΠΑ

Ένας τραυματίας και δύο προσαγωγές....μεταξύ των θυμάτων

| 25/06/2018

Μπούκαραν με τα πρόσωπα καλυμμένα και άρχισαν να χτυπάνε και να σπάνε. Με μολότοφ, πέτρες, αλυσίδες και ό,τι άλλο, απέναντι σε παντελώς άοπλους ανθρώπους που εκείνη την ώρα συζητούσαν αμέριμνοι.  Έστειλαν έναν στο νοσοκομείο και με τη βοήθεια ένστολων «φίλων» τους, είτε προμελετημένα είτε, για άλλη μια φορά τυχαία (?), κατάφεραν να προσαχθούν κάποια από τα θύματά τους.

Όλα αυτά έγιναν, αργά το απόγευμα της Κυριακής, στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, την ώρα που η ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Πετραλώνων Θησείου Κουκακίου πραγματοποιούσε συνέλευση. Όπως καταγγέλλεται από την Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Πετραλώνων Πετραλώνων – Θησείου – Κουκακίου οι φασίστες ήταν περίπου 30, με καλυμμένα πρόσωπα γιατί η «μαγκιά» είναι απρόσωπη ως γνωστόν, έσπασαν τζάμια, πέταξαν πέτρες και μολότοφ και φώναζαν “Πουτάνας γιοι αναρχικοί θα πεθάνετε “. Όταν οι παρευρισκόμενοι αντιστάθηκαν και τους έβγαλαν από το χώρο, αρχίζοντας να τους κυνηγούν, απομόνωσαν έναν και τον χτύπησαν στο κεφάλι με αλυσίδες με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να βρίσκεται στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα . Κάποιους άλλους από αυτούς που απώθησαν και άρχισαν να τους κυνηγούν, τους σταμάτησαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ ΟΠΚΕ καθώς και περιπολικό, (μα τι συγχρονισμός αλήθεια;) και προσήγαγαν τρία από τα άτομα που δέχτηκαν την επίθεση και προσπαθούσαν να αμυνθούν πρακτικώς, μεταφέροντάς τους στην ΓΑΔΑ.

Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι ο χώρος που έγινε στόχος επίθεσης λειτουργεί και ως κοινωνικός χώρος για την υγεία, όπου βρίσκουν βοήθεια και στήριξη συνάνθρωποί μας που έχουν γονατίσει από την κρίση. Αυτό, φυσικά, δεν σταμάτησε τους φασίστες τραμπούκους που δεν δίστασαν να μπουκάρουν, παρά το ότι θα μπορούσε, κάλλιστα, να έχουν χτυπήσει και ανθρώπους ασθενείς..

Αυτός, όμως, είναι ο φασισμός.. θρασύδειλος, τυφλός και απεχθής σε όλες του τις μορφές…  Και πάντα απέναντι στον άνθρωπο και δίπλα σε κάθε οργανωμένη μορφή και δομή καταστολής.