Πόλη με Ξύλινα Παντζούρια

Mια θεατρική εμπειρία που βασίζεται στην ακοή, το συναίσθημα, τη φαντασία

| 12/10/2014
Νίκη Ορφανού
ΠΟΛΗ ΜΕ ΞΥΛΙΝΑ ΠΑΝΤΖΟΥΡΙΑ
μια θεατρική εγκατάσταση

Πρεμιέρα 20 Οκτωβρίου 2014 στο ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Δύο φωνές, μια γυναικεία και μια ανδρική. Κι ο εχθρός τους, ο κόσμος: το τηλέφωνο που χτυπάει, η διαρροή στη στέγη, το ραδιόφωνο της γριάς στον πάνω όροφο, τα φρούτα που σαπίζουν στο κάτω ράφι, τα χρέη, η σιωπή, η σακούλα των σκουπιδιών που στάζει, η χρόνια γκρίνια,  η καινούρια μέρα που μοιάζει σαν να είναι επανάληψη της προηγούμενης. Οι συνήθειες της καθημερινής ζωής, οι ανάγκες, οι επιθυμίες, όλα αυτά που συνθέτουν το αφήγημα της ύπαρξης μας μέσα στον κόσμο και μας διαβεβαιώνουν ότι οι ζωές μας είναι μοναδικές.

Οι φωνές στροβιλίζονται ανάμεσα στο ιδιωτικό και το δημόσιο, τη φαντασίωση και την παρατήρηση, το υλικό της καθημερινότητας και τις κατασκευές της γλώσσας. Γεύονται, μασουλούν, δαγκώνουν τις λέξεις, περνούν από την τρυφερότητα στο ανεξιλέωτο χιούμορ, στη σιωπή, στο σκοτάδι. Κι αν η ζωή δεν είναι παρά ένας κύκλος, μπορούν άραγε να σπάσουν τον κύκλο και να ξεκινήσουν απ’ την αρχή;

polIPOSTERPHOTOSACTORS

Το Πόλη με Ξύλινα Παντζούρια, πρώτο έργο μιας τριλογίας, είναι μια εντελώς πρωτότυπη θεατρική εγκατάσταση με τις φωνές της Αμαλίας Μουτούση και του Αντώνη Μυριαγκού, ηχητικά τοπία και φως. Το κοινό προσκαλείται να βιώσει μια ξεχωριστή θεατρική εμπειρία που βασίζεται στην ακοή, το συναίσθημα, τη φαντασία.

Η Νίκη Ορφανού είναι θεατρική συγγραφέας και σκηνοθέτις. Γράφει κυρίως στα αγγλικά και έργα της έχουν ανέβει σε θέατρα της Μ. Βρετανίας, σε φεστιβάλ και στο BBC. Έχει διακριθεί σε σημαντικούς διαγωνισμούς και έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές από τον Τύπο, ενώ έργα της έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά. Στην Ελλάδα, το έργο της Ο Λούκας και ο Χρόνος επιλέχθηκε στο Φόρουμ Σύγχρονης Δραματουργίας 2014 (ΕΚΔΙΘ) και παρουσιάστηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο και στο ΚΘΒΕ, ενώ είναι υπό μετάφραση στα γαλλικά και τα γερμανικά. Έχουν παρουσιαστεί τρία μονόπρακτα της υπό τον γενικό τίτλο Κόκκινο στο Δάσος στο θέατρο 104, ενώ την περασμένη χρονιά σκηνοθέτησε το έργο της Το Μπαλκόνι της Τζούλιετ στον πολυχώρο Βρυσάκι.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύλληψη – Κείμενο – Σκηνοθεσία – Σχεδιασμός Ήχου: Νίκη Ορφανού

Φωνές: Αμαλία Μουτούση, Αντώνης Μυριαγκός

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Επιμέλεια σκηνικού: Γιώργος Λυντζέρης

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 11 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με δύο παραστάσεις τη μέρα, στις 20.30 και 22.00.

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά. Γενική είσοδος: 10 ευρώ. Ατέλειες: 5 ευρώ

Πληροφορίες για την αγορά εισιτηρίων

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευτ-Παρ 11:00 – 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση. www.mcf.gr.

Εισιτήρια προπωλούνται και στην οδό Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου),Ticket Services.

 https://www.facebook.com/polimexilinapantzouria