Σάμουελ Μπέκετ: «Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ»

Η μνήμη ως αναπαράσταση

| 11/05/2016

Ένα απόγευμα στο μέλλον. Ο Κραπ, κάθε χρόνο την ημέρα των γενεθλίων του, ηχογραφεί μια μαγνητοταινία με τα σημαντικότερα γεγονότα του περασμένου έτους. Πριν την καινούρια ηχογράφηση ακούει μια παλαιότερη. Στα εξηκοστά ένατα γενέθλιά του έρχεται αντιμέτωπος με τις αποφάσεις που πήρε 30 χρόνια πριν.

Χρησιμοποιώντας ένα βιντεοσκοπημένο υλικό δράσεων – όπου πρωταγωνιστής είναι ένας ηλικιωμένος άνδρας – ένας νεότερος ηθοποιός προσπαθεί να τις ανακατασκευάσει.

Οι μαγνητοταινίες του παρελθόντος ηχογραφούνται ζωντανά. Το βίντεο και η ηχογράφηση δημιουργούν το παρόν και παράληλα ανασυνθέτουν το παρελθόν.

Οι χρόνοι αυτοί συνυπάρχουν, ο ηθοποιός συνομιλεί με την ηλικιωμένη προβολή του εαυτού του· όπως ο Κραπ – μέσω των μαγνητοταινιών – με τον νεότερο εαυτό του. Απέναντι του.

Ο Κραπ και η μελλοντική του εκδοχή καλούνται να συνυπάρξουν.

κραπ2

Το έργο του Σάμουελ Μπέκετ, «Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ» θα επαναληφθεί, λόγω της μεγάλης απήχησης που είχε στο κοινό, για δύο εβδομάδες, από τις 20 Μαϊου, στο «BIOS.TESLA Basement», σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Αντώνη Αντωνόπουλου.

κραπ4

Συντελεστές

Μετάφραση: Αντώνης Αντωνόπουλος / Δημήτρης Καραντζάς

Σκηνοθεσία / Ερμηνεία: Αντώνης Αντωνόπουλος

Ηχητική Δραματουργία: Δημήτρης Καμαρωτός

Βίντεο: Γκέλυ Καλαμπάκα

Σκηνικά / Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Κίνηση: Σταυρούλα Σιάμου

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ευδοξία Ανδρουλιδάκη

Βοηθός Σκηνογράφου / Ενδυματολόγου: Βασιλική Σουρρή

Στο βίντεο εμφανίζεται ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος

Info:

Τοποθεσία: BIOS.TESLA Basement, Πειραιώς 84, Αθήνα

Ημερομηνία: Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Ώρα έναρξης: 21.00. Από τις 20 μέχρι τις 29 Μαΐου 2016. Διάρκεια παράστασης: 70’

Πληροφορίες: Τηλ.: 210 3425335, www.bios.gr

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (ενιαίο)

κραπ1