Σε αυτοκτονία απέδωσαν τον θάνατο του ανθρώπου που βοήθησε τα WikiLeaks

Είχε βοηθήσει την σελίδα να διαρρεύσει τα email για την εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον

| 12/01/2018

Αδοξο και μυστηριώδες έμελλε να είναι το τέλος του James Dolan, του συνεργάτη της διάσημης σελίδας των WikiLeaks. Ο Dolan ήταν και ο άνθρωπος χάρη στον οποίον η ερευνητική ομάδα στα ΜΜΕ  κατάφερε να διαρρεύσει μεγάλο αριθμό email του πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, Τζον Ποντέστα.

Ο James Dolan, μόλις 46 ετών, βρέθηκε νεκρός, με τον Σύνδεσμο Ελευθερίας του Τύπου να κάνει λόγο για αυτοκτονία κατά τη διάρκεια των εορτών. Παρόλα αυτά τίποτα άλλο δεν έγινε γνωστό για τον θάνατο. Αυτός είναι ο δεύτερος θάνατος που στοιχειώνει την ιστοσελίδα, μετά του  Aaron Swartz, του πρώτου ο συν-δημιουργός της ασφαλούς πλατφόρμας κατασκοπείας που βρέθηκε νεκρός. Σε εκείνη την περίπτωση, ο Swartz είχε βρεθεί νεκρός σε ηλικία 26 ετών (το 2013) μετά τη δίωξή που ασκήθηκε εναντίον του από Αμερικανούς εισαγγελείς.

Όσοι γνώριζαν τον Dolan κάνουν λόγο για έναν ήρεμο και μετριοπαθή άνθρωπο. Είχε εργαστεί για τη δημιουργία του πρωτοτύπου SecureDrop, του συστήματος υποβολής υποκλοπών ανοιχτού κώδικα από το WikiLeaks. Ο τρίτος της ομάδας είναι ο δημοσιογράφος  Kevin Poulsen.

Mε πληροφορίες από huffingtonpost.gr yournewswire.comκαι