Σκαλίζοντας τα γεγονότα | 20 Noεμβρίου

Μια καθημερινή ματιά στην Ιστορία

| 20/11/2018

Το Περιοδικό και οι εκδόσεις Historical Quest συνεργάζονται και σας παρουσιάζουν μια καθημερινή ματιά σε ιστορικά γεγονότα. Γιατί η Ιστορία υπάρχει για να τη σκαλίζουμε…

20 Νοεμβρίου 1805: Κάνει πρεμιέρα στη Βιέννη η μοναδική όπερα του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, Φιντέλιο.

20 Νοεμβρίου 1820: Μία φάλαινα φυσητήρας 80 τόνων επιτίθεται σε φαλαινοθηρικό πλοίο 2.000 μίλια από τη δυτική ακτή της Νότιας Αμερικής (το μυθιστόρημα του Χέρμαν Μέλβιλ Μόμπυ Ντικ είναι εν μέρει εμπνευσμένο από αυτό το γεγονός).

20 Νοεμβρίου 1959: Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών υιοθετεί τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Κάθε χρόνο αυτή η ημέρα τηρείται ως η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού.

20 Νοεμβρίου 1977: Ο Αίγυπτος πρόεδρος Anwar Sadat γίνεται ο πρώτος Άραβας ηγέτης που επισκέπτεται επίσημα το Κράτος του Ισραήλ, όταν συναντάει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Menachem Begin και ομιλεί στην Knesset, το κοινοβούλιο του Ισραηλ, αναζητώντας μια μόνιμη ειρηνευτική λύση στην περιοχή.

20 Νοεμβρίου 1962: Τέλος της κρίσης των πυραύλων της Κούβας: σε απάντηση προς τη Σοβιετική Ένωση που συμφώνησε να αποσύρει τους πυραύλους της από την Κούβα, ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, διατάζει την άρση του αποκλεισμού της Κούβας.