Στον καπιταλισμό, η μοναξιά αποκτά το δικό της υπουργείο...

Η Επιτροπή για την Αντιμετώπιση της Μοναξιάς είχε ζητήσει τον ορισμό ενός υπουργού που θα αναλάβει την κυβερνητική δράση

| 20/01/2018

Η βουλευτής των Εργατικών στη Βρετανία, Τζο Κοξ, η οποία δολοφονήθηκε από ακροδεξιό εξτρεμιστή το 2016, επιθυμούσε να παραχθεί πολιτική που θα καταπολεμά την μοναξιά, που αποτελεί πολύ συχνό φαινόμενο στους Βρετανούς (περισσότεροι από 1 στους 10 ).

Η Επιτροπή για την Αντιμετώπιση της Μοναξιάς στη βρετανική κοινωνία που είχε ιδρύσει η 41χρονη Κοξ, λίγο πριν τη δολοφονία της, είχε ζητήσει τον ορισμό ενός υπουργού που θα αναλάβει την κυβερνητική δράση. Γι’ αυτόν τον λόγο, η βρετανική κυβέρνηση διόρισε υπουργό Μοναξιάς την υπουργό Αθλητισμού Τρέισι Κάουτς.

Η Κάουτς, που θα διατηρηθεί στα τρέχοντα καθήκοντα της, καλείται να σχεδιάσει μια στρατηγική για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, που οι έρευνες δείχνουν ότι συνδέεται με την άνοια, την πρόωρη θνησιμότητα και την υπέρταση.

 «Θα πρέπει να κάνουμε όλοι μας ό,τι μπορούμε για να φέρουμε, στην μνήμη της Τζο, ένα τέλος στην αποδοχή της μοναξιάς ως αναπόφευκτου φαινομένου», τόνισε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με μια ανακοίνωσή της.

Οι περισσότεροι Βρετανοί, ηλικίας άνω των 75 ετών, ζουν μόνοι τους και περίπου 200.000 ηλικιωμένοι στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχουν συνομιλήσει με κάποιο φίλο ή συγγενή τους για τουλάχιστον έναν μήνα, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, ενώ ένα έως πέντε άτομα την ημέρα επισκέπτονται τον γιατρό τους , επειδή νιώθουν μοναξιά, σύμφωνα με την Εκστρατεία για τον Τερματισμό της Μοναξιάς.

Με πληροφορίες από το tvxs.gr