Συγκρούσεις στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ

Ακυρώθηκε η ομιλία του ακροδεξιού Μίλωνα Γιαννόπουλου

| 02/02/2017

Με δυναμικές διαδηλώσεις , με οδοφράγματα και κροτίδες αντέδρασαν οι φοιτητές του  πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ, όταν έμαθαν ότι ο ακροδεξιός και υποστηρικτής του Τραμπ, Μίλων Γιαννόπουλος,  θα τους επισκεφθεί για να τους μιλήσει. Η διοίκηση του πανεπιστημίου αναγκάστηκε τελικά, και ύστερα από συγκρούσεις των φοιτητών με την αστυνομία, ακύρωσε την ομιλία.

Ο ελληνικής καταγωγής Mίλων Γιαννόπουλος ή Milo Yiannopoulos είναι υπεύθυνος της ακροδεξιάς ιστοσελίδας Breitbart News, γνωστός για τις φασιστικές, ρατσιστικές, σεξιστικές θέσεις του και το μίσος που σπέρνει. Υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι οι μουσουλμάνοι είναι υποδεέστεροι των δυτικών, οι Αφροαμερικανοί είναι υποδεέστεροι διανοητικά των λευκών Αμερικανών, οι γυναίκες υποδεέστερες των ανδρών, οι παχουλοί υποδεέστεροι των λεπτών, και πάει λέγοντας, φτάνοντας στα ανέκδοτα για το Ολοκαύτωμα…

milo-yiannopoulos

Ακόμη και το Twitter τον έχει διαγράψει πολλές φορές για τον αποκρουστικό λόγο του, με τελευταία και μόνιμη τον περασμένο Ιούλιο, γιατί ανέβαζε ρατσιστικά σχόλια για την καταγωγή, το χρώμα, τα κιλά αλλά και το φύλο της ηθοποιού Leslie Jones. Κι όμως, ως φαίνεται, κάποιες διοικήσεις πανεπιστημίων τον καλούν για να μιλήσει, άραγε γιατί;

219885g-17581816

219885-17581874

Θερμός υποστηρικτής του Τραμπ ο Γιαννόπουλος ανέλαβε την ιστοσελίδα Breitbart News, όταν ο προηγούμενος, Στιβ Μπάνον, έγινε ο  επικεφαλής στρατηγικής του νυν προέδρου.

«Έξω από το Πανεπιστήμιό μας, κάθαρμα ναζί», ήταν το βασικό σύνθημα των φοιτητών, αρκετοί από τους οποίους τραυματίστηκαν, δίνοντας μάχες με τις αστυνομικές δυνάμεις.«Ενοχλώ τις φεμινίστριες και τους τύπους του “Black Lives Matter” πιθανότατα τόσο όσο και ο ίδιος ο Τραμπ, ειδικά στα πανεπιστήμια. Οπότε, κυνήγησαν το “επόμενο καλύτερο” που βρήκαν, πιστεύοντας πως μπορούν να με τρομάξουν. Λοιπόν, δεν με τρομάζουν και θα συνεχίσω να δίνω ομιλίες στα πανεπιστήμια μέχρι να πεθάνω. Δεν θέλουν να συζητάμε γιατί φοβούνται ότι θα χάσουν. Δεν είναι υπέρ τους τα δεδομένα και εδώ και 30 χρόνια η Αριστερά κάνει μπούλινγκ σε ανθρώπους για να σιωπήσουν, βρίζοντάς τους, τόσο που εκείνη έχει ξεχάσει να συζητά» δήλωσε ο Μίλο μετά και την ακύρωση της ομιλίας του.

(Θέλουν και συζήτηση οι Ναζί…!)

Και ο Ντόναλντ Τράμπ όμως, έκανε δήλωση στο Twitter μετά τα έντονα επεισόδια: «Αν το Μπέρκλεϊ δεν επιτρέπει την ελευθερία του λόγου και εξασκεί βία σε αθώους ανθρώπους με διαφορετική άποψή – ΝΑ ΚΟΠΕΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ;»