Πρωτοφανές όργιο καταστολής για τη χώρα!

Σύλληψη 5 φοιτητών και εργαζόμενων με ευρωπαϊκό ένταλμα!

| 13/11/2015

Σήμερα πολύ νωρίς το πρωί, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι 5 φοιτητών και εργαζόμενων κατοίκων της Αγίας Παρασκευής και τους συνέλαβε με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης (!) κατά απαίτηση των ιταλικών αρχών, ενεργοποιώντας μία συμφωνία ανάμεσα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά στην άμεση έκδοση εγκληματιών σε περιπτώσεις βαρέων κακουργημάτων (π.χ. λαθρεμπόριο, trafficking κ.τ.λ.). Οι εν λόγω συλληφθέντες, οι οποίοι κρατούνται αυτή τη στιγμή και περνούν αύριο το πρωί, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, ώρα 10.00, από προανακριτική διαδικασία στο Εφετείο, είχαν συμμετάσχει σε διαδήλωση στο Μιλάνο την Πρωτομαγιά, είχαν προσαχθεί και αφεθεί ελεύθεροι και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν κατηγορίες οι οποίες στην Ελλάδα είναι πλημμελήματα, ενώ στην Ιταλία θεωρούνται κακουργήματα. Δημοσιεύουμε παρακάτω το Δελτίο Τύπου από την Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγ. Παρασκευής και καλούμε μαζί τους σε παράσταση στο Εφετείο αύριο το πρωί, Παρασκευή 13/11, στις 10.00. Θα υπάρξει ενημέρωση μετά το Εφετείο. Και με αγωνία και επαγρύπνηση θα περιμένουμε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για την έκδοση των συλληφθέντων.

δημαρχείο

Από το πρωί της 12ης Νοεμβρίου διαδραματίζεται ένα πρωτοφανές σήριαλ καταστολής για την πόλη μας αλλά και για τη χώρα. Τα ξημερώματα – ημέρα πανελλαδικής απεργίας – πραγματοποιήθηκαν αιφνίδιες εισβολές στα σπίτια 5 φοιτητών και εργαζομένων, κατοίκων της Αγίας Παρασκευής, οι οποίοι συλλαμβάνονται κατόπιν εντάλματος από τις ιταλικές αρχές. Με αφορμή την προσαγωγή τους σε καφετέρια στο Μιλάνο στις 2/5, μια μέρα μετά την απεργία της πρωτομαγιάς, οι ιταλικές αρχές ζητούνε την έκδοση τους. Αυτή η διαδικασία δίωξης σε βάρος φοιτητών από άλλο κράτος της ΕΕ με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, με αφορμή τη συμμετοχή σε πρωτομαγιάτικη απεργιακή διαδήλωση, είναι πραγματικά πρωτοφανής.

H αποτροπή αυτής της ακραίας κατασταλτικής μεθόδευσης αφορά κάθε άνθρωπο και την υπεράσπιση του δικαιώματός του να συμμετέχει σε συλλογικές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις. Σήμερα το πρωί, ως αγωνιζόμενοι κάτοικοι της πόλης, γείτονες, φίλοι και συγγενείς τους πραγματοποιούμε παρέμβαση στο Δημαρχείο της Αγ. Παρασκευής απαιτώντας την παύση κάθε δίωξης και κράτησής τους και την μη έκδοσή τους, σε καμία περίπτωση, στην Ιταλία. Καλούμε όλες και όλους:

Πέμπτη 12/11

Συνέλευση 19:00 | Δημαρχείο Αγ.Παρασκευής , Μεσογείων 415-417

Παρασκευή 13/11

Συγκέντρωση Συμπαράστασης 10:00 | Εφετείο Αθηνών, Λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως

Συνέλευση 18:00 | Πολυτεχνείο, Πατησίων 42

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγ.Παρασκευής
& Γείτονες, Φίλοι, Συγγενείς