Τον καταδικάζουν σε θάνατο: Απορρίφθηκε το αίτημα Δημάκη

Από το Πειθαρχικό Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού

| 13/04/2018

Απορρίφθηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού το αίτημα του απεργού πείνας και δίψας, Βασίλη Δημάκη, για χορήγηση αναρρωτικής ή έκτακτης άδειας, μέχρι την επανεξέταση του αιτήματος για τις εκπαιδευτικές άδειες.

Ο φοιτητής του μεταπτυχιακού προγράμματος του Πολιτικού της Νομικής διανύει ήδη τον ένα μήνα απεργίας πείνας και τη μία εβδομάδα απεργίας δίψας, ενώ σύμφωνα με παρευρισκόμενους αλληλέγγυους δήλωσε ότι θα συνεχίσει να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι τέλους με την κατάστασή του να είναι πλέον παραπάνω από οριακή.

Ο ίδιος αναφέρει ότι οι γιατροί θεωρούν θαύμα το ότι βρίσκεται ακόμα εν ζωή, ενώ η δικηγόρος του σημειώνει ότι ο κρατούμενος απεργός πείνας είναι “εξαϋλωμένος”.

Έξω από τις φυλακές βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής από φοιτητές και μέλη πολιτικών οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Ενώ ψηφίσματα αλληλεγγύης έχουν εκδώσει πολλοί μαζικοί φορείς.

Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω απόσπασμα από δήλωσή του:

«Σας δηλώνω λοιπόν ότι ενδόμυχα αρνούμαι να ενδώσω στην προσπάθειά σας να με μετατρέψετε ξανά σε αυτό που μετά κόπων και βασάνων πάλεψα και κατάφερα παραδεδεγμένα εκ των αποτελεσμάτων του να αποποιηθώ – παρά τις αντιξοότητες που μου θέτατε διαρκώς, προκειμένου να με ακινητοποιήσετε και κατόπιν να με μετατρέψετε ξανά σ’ αυτό που αρνήθηκα να συνεχίσω να είμαι.

Σας δηλώνω ότι σήμερα ανακοίνωσα και στους οικείους μου, έχοντας σώας τας φρένας και σε πλήρη συνείδηση, ότι θα χρεωθείτε ως αριστερή υποτίθεται κυβέρνηση με ακροδεξιές αποφύσεις τον πρώτο νεκρό που διεκδικούσε όσο ευγενικά μπορούσε το δικαίωμά του στην εκπαίδευση».


Δείτε εδώ δημοσίευμα πριν λίγες μέρες:

Β. Δημάκης: “Μπορεί μέχρι αύριο να μη τη βγάλω… Σας επιστρέφω τον έπαινο που μου απευθύνατε”