Τουρκία: Μαζικό «λουκέτο» σε δημοκρατικούς φορείς!

«Μάχες» σώμα με σώμα δυνάμεων καταστολής... και δικηγόρων!

| 14/11/2016

Το κατασταλτικό «πογκρόμ» εναντίον του λαού και των κάθε μορφής προοδευτικών, συλλογικών του εκφράσεων συνεχίζεται αμείωτο στην Τουρκία, χωρίς, ωστόσο, να «τυγχάνει» της δημοσιότητας που του αρμόζει διεθνώς, για ευνόητους λόγους.

Οπως διαβάζουμε blog, oagonas.blogspot.gr, πριν λίγα 24ωρα συνελλήφθησαν  47 δικηγόροι από το  Νομικό Γραφείο του λαού στην Άγκυρα. «Οι δικηγόροι αντιστάθηκαν σθεναρά μη ανοίγοντας την πόρτα των γραφείων στους αστυνομικούς της ειδικής δύναμης, που παραβίασαν την πόρτα μετά  από έξι ώρες προσπαθειών και εισέβαλαν στα γραφεία. Το ιστορικό των δικηγόρων του Νομικού  Γραφείου είναι γεμάτο με αγώνες.

Μεταξύ των συλλόγων που έχει κλείσει παρανόμως το κυβερνών ΑΚΡ είναι:

Τα κεντρικά γραφεία του Συλλόγου Προοδευτικών Νομικών (ÇHD), ο Σύλλογος Προδευτικών Νομικών Άγκυρας(ÇHD), το Νομικό Γραφείο του Λαού στην Άγκυρα (HHB), το Σχολείο Δικαιοσύνης του Νομικού Γραφείου του Λαού, ο Σύλλογος των γονιών των Πολιτικών Κρατουμένων στην Πόλη (TAYAD), το Σύλλογο Νομικών για την ελευθερία, Συλλόγους  στις γειτονιές διάφορων πόλεων της Τουρκίας , ανάμεσα σ’ αυτούς  το Σύλλογο συμπαράστασης των  εργατών ορυχείων στη SOMA (εκεί όπου πρόπερσι 300 εργάτες έχασαν τη ζωή τους).».